No SSO cookie

Mancare de dovleac

Postat de

(0/ 0)

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    2,5 kg dovleac
    3 dkg sare
    10 dkg untura
    15 dkg faina
    5 dkg ceapa
    1 legatura marar
    0,2 dl otet (cu concentratia de 10%)
    3 dl smantana
    2 dkg zahar
    0,5 dkg ardei iute
    Se recomanda 2l de supa in care au fiert oase)
    Pentru supa de oase:
    40 dkg oase de porc
    20 dkg morcovi
    20 dkg patrunjel (radacina)
    10 dkg telina
    Cantitatea de lichid recomandata, 4l
  • Mod de preparare

    Cele doua capete ale dovleacului se taie, se curata subtire, se taie de-a lungul si se indeparteaza semintele cu o lingura, apoi se spala in apa rece si se da pe jilau de-a lungul dovleacului, apoi se sareaza. Dupa un timp se stoarce. Ceapa se curata si se taie marunt. Mararul se spala bine, se taie coditele si se toaca marunt. Ceapa se caleste in untura, doar un pic, se pune dovleacul stors, se amesteca si se lasa sa fiarba acoperit cu un capac pana cand se inmoaie un pic, apoi se pune mararul, putin otet si supa de oase. Se face o ingrosare din smantana, care se adauga la dovleacul preparat trecand-o printr-o sita, se adauga sare si zahar dupa gust. Se mai fierbe la foc potrivit. Se poate pune si putina boia de ardei. Smantana poate fi inlocuita si cu frisca.
  • Mod de servire


    Alte retete recomandate
 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.2334 :: 19.63MB