No SSO cookie

Mancare de macris

Postat de

(0/ 0)

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    1 kg macris, 1 lingura ulei, 2 linguri faina, 20 ml smantana, 10 ml lapte, 160 g miere, ½l.c.mocca de sare.
  • Mod de preparare

    Macrisul se spala in mai multe ape. Se rup cozile , se mai spala o data, se taie fasii late de un deget. Se pune o lingura de ulei intr-o cratita emailata si se soteaza macrisul, sub capac, cateva minute, apoi se reduce apa lasand cratita fara capac. Se presara cu sare, 2 linguri de faina si 20 ml smantana. Se amesteca, se stinge cu lapte. Se adauga mierea si se fierbe inca 10 minute. Se serveste cu oua ochiuri sau oua tari, cu cartofi cu patrunjel, cu felii de salam de soia incalzite la cuptor. Se pastreaza in frigider. Vara, avand continut scazut de apa, este suficienta cantitatea de 800 g. Iarna, se prepara din macris congelat. Daca frunzele de macris, spanac sau mangold nu se prepara in ziua cumpararii, se stropesc cu apa rece sau spalate, se tin intr-un castron pe podeaua camarii. Sa nu se tina mai mult de o zi, pentru ca creste continutul de acid oxalic care se transforma in nitrit daunator. Urzicile se innegresc. Spanacul, mangoldul, macrisul si urzicile preparate cu lapte nu suporta congelarea. Se prepara numai cat este necesar pentru o zi. Semipreparate se pot congela. In acest fel se congeleaza pentru iarna in portii de 700 g.
  • Mod de servire

    Alte retete vegetariene recomandate

    Ciulama de ciuperci
    Mazare cu cartofi
    Spanac la cuptor
 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.1905 :: 19.62MB