Se taie cozile vinetelor, dupa care vinetele se pun la fiert 5-6 minute, in apa sarata. Se scot si se tin in apa rece pina cind se racesc. Se scurg bi
Se taie cozile vinetelor, dupa care vinetele se pun la fiert 5-6 minute, in apa sarata. Se scot si se tin in apa rece pina cind se racesc. Se scurg bine si se scobesc in mijloc. Miezul scobit nu se arunca, ci se tine in strecuratoare ca sa se scurga bine. Carnea se toaca, se adauga ceapa taiata marunt, cruda sau rumenita si doua linguri de untura, sarea, piperul, verdeata tocata si miezul vinetelor bine scurs. Se amesteca bine si cu aceasta tocatura se umplu vinetele. Se prajesc intr-o cratita o bucatica de ceapa fin tocata, cu o lingura de untura, se adauga faina, se lasa sa se ingalbeneasca usor, apoi se stinge cu rosiile fierte si strecurate. Se adauga sarea si zaharul. In acest sos se asaza vinetele, se presara putina verdeata tocata si se lasa sa fiarba acoperit la foc micpina cind sosul este potrivit de scazut.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeHranitor si dietetic!!!
Supa crema de legume si ardei coptO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneNu stiu altii cum sunt, insa mie cand mi se pune pata pe un ingredient il folosesc pana cand ma "satur" de el, in cazul...
Tort cu ananas si mascarponeIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii