Crap la cuptor

Aceasta reteta de crap la cuptor este delicioasa si merge de minune pentru zilele de week-end, mai ales langa o mamaliguta moale, calda.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Crap la cuptor

Ingrediente

  • Pentru 6 portii:
  • 1 crap de 2 kg
  • 1 ceapa mare
  • 3 ardei – noi am folosit tricolori (rosu
  • galben
  • verde)
  • 8-10 rosii cherry
  • 1 lamaie feliata
  • 6-7 catei de usturoi
  • condimente pentru peste
  • 1 legatura de patrunjel proaspat
  • 100 ml ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pestele se curata de solzi si intestine si se spala. Noi am taiat capul, ca nu ne incapea in tava.
Curatam si spalam toate legumele.
Ardeii se taie fasii subtiri pe lungime. Ceapa se taie rondele. Usturoiul se toaca marunt.
Ardeii, ceapa si usturoiul se amesteca intr-un castron.
Rosiile se taie felii subtiri. Lamaia se taie felii.
In tava de la cuptor punem ulei de masline cat sa acopere bine fundul, cam 50-60 ml. Apoi punem ardeii, ceapa si usturoiul si intindem bine patul de legume. Peste aceste legume presaram jumatate din feliile de rosii si apoi presaram putina sare.
Peste acest pat de legume punem crapul, care se unge bine cu restul de ulei de masline, pe toate partile, inclusiv la interior. Crapul se presara pe toate partile si in burta cu condiment de peste si eventual sare si piper, depinde de condiment. In burta crapului se pun firele de patrunjel si cateva felii de lamaie.
Deasupra crapului se pun restul de felii de lamaie si feliile de rosii.
Pe langa crap se toarna usor o cana de apa. Nu turnati apa direct pe peste, ca sa nu spalati condimentele.
Pestele se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Noi l-am tinut aproximativ o ora. Daca vreti ca pestele sa iasa mai patruns, puteti sa il lasati 10-15 minute in plus.
Pestele se verifica din cand in cand si pe parcursul coacerii se toarna sosul rezultat peste carne cam de 2-3 ori.
Dupa ce e gata se scoate si se portioneaza.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Crapul la cuptor se serveste cu mujdei de usturoi si mamaliguta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Risotto cu ciuperci si carnati proaspeti
Bucataras.RO

Risotto cu ciuperci si carnati proaspeti

Risotto cu ciuperci si carnati proaspeti
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola