No SSO cookie

Peste in aluat de bere

Postat de

(0/ 0)

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    800g.file de crap, sare, piper, 600g.cartofi, 200g. mazare verde, 3 oua, 200g. faina, praf de chili, 200ml. bere blonda, ulei, 1 rosie, 1 lamaie, 1 legatura de patrunjel verde;
  • Mod de preparare

    Pestele curatat si spalat se taie in felii de 3-4 cm. si se sareaza. Se lasa sa stea 1/2 ora. Cartofii se curata, se taie cubulete si se fierb in apa sarata. Mazarea se fierbe cu 2 linguri apa, sub capac, pana se inmoaie (se poate folosi mazare din conserva). Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare. Faina se amesteca cu putina sare, piper, putin praf de chili, galbenusurile si 1/4 din cantitatea de bere. Se incorporeaza treptat si restul de bere, apoi albusurile. Se trec feliile de peste prin acest aluat si se frig in ulei fierbinte si se lasa sa se scurga.
  • Mod de servire

    Se aranjeaza feliile de peste pe un platou, se orneaza cu felii de rosie, patrunjel verde si felii de lamaie. Cartofii se amesteca cu patrunjelul verde tocat foarte fin, mazarea si se aranjeaza intr-o salatiera si se servesc cu pestele, se uda preparatul cu un vin alb sec.
 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.1753 :: 19.62MB