Saramura boiereasca de crap este o mancare romaneasca cu peste si legume, perfecta pentru zilele cu dezlegare la peste sau pentru o masa festiva cu peste.
Crapul se curata bine de solzi si se presara cu sare. Apoi se frige bine pe gratar, pe ambele parti, pana se rumeneste bine.
Între timp, se taie legumele în felii groase si se pun pe gratar.
Dupa ce legumele s-au copt, se pun într-o tigaie Dekassa (cu interior anti-aderent) se stropesc cu putin ulei Arpis, se adauga apa si se lasa la fiert, la foc mic.
Cand legumele încep sa fiarba, se adauga sare, piper, boia dulce, pasta de ardei kapia Ferma noastra si usturoi.
Pestele fript pe gratar se pune peste legume si se lasa la fiert.
La final si se adauga patrunjel.
Secretul bucatarului:
Pentru ca pestele din saramura sa ramana zemos, dupa ce saramura a dat în clocot se muta într-o tava si se lasa cateva minute la cuptor.
Reţeta romaneasca ”Saramura boiereasca de crap” a fost oferita şi preparata de Celebration Garden şi poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific romanesc din str. Pajurei nr.1, Bucuresti.
Serviti saramura boiereasca de crap calda.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii