No SSO cookie

Saramura de caras

Postat de

(0/ 0)
Saramura de caras

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    5 bucati caras, 1 plic condimente de peste, 2 capatani de usturoi, 1 ardei iute, 1 foaie de dafin, 1/2 lingurita cimbru
  • Mod de preparare

    Saramura de caras este foarte gustoasa. Aceasta reteta de saramura poate fi facuta si cu alte feluri de peste, nu doar caras.

    Se curata pestele de solzi, de intestine, se spala bine si se pune la scurs.Se ung cu putin ulei, se condimenteaza cu condimente de peste, se pun pe gratarul bine incins si se frig pe ambele parti. Cand sunt bine fripti se pun intr-un vas cu gura mai larga si turnam peste ei saramura preparata astfel:
    500 ml apa se pun la fiert cu un pic piper, 1/2 lingurita cimbru, o foaie de dafin, 1 ardei iute si sare dupa gust. Aceasta compozitie se lasa sa fiarba in clocot 5 min, dupa care se opreste focul si de adauga dupa gust usturoiul pisat.
    Dupa ce s-a turnat aceasta saramura peste peste se mai lasa pestele acoperit cu un capac cateva minute dupa care se poate servi.

  • Mod de servire

    Saramura de caras se serveste cu mamaliga fierbinte.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

  • calugarita

    eu stiam ca saramura se face total altfel: se lasa pestelesa stea la macerat o zisi apoi se prepara..oricum langa pestele asta merge neaparat si lamaie

    2011-11-01 la 15:27
Adaugă reţetă

Alte reţete cu ingredientele

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.3014 :: 19.66MB