No SSO cookie

Saramura de peste, la cuptor

Postat de

(5/ 1)
  • Complexitate Medie

    • Ingrediente

      - peste mare - eu am avut cam 1kg de crap
      - 2 cepe
      - 1 ardei rosu mare sau gogosar
      - 2-3 rosii
      - o capatana de usturoi
      - foi de dafin, piper, cimbru, lamaie
      - Se mai foloseste un amestec pe care eu il pregatesc toamna si il pun in borcane: este vorba despre rosii decojite si taiate felii, ardei semi-iute, ardei iute, frunze de telina si sare.

    • Mod de preparare

      Taiem pestele bucati, il saram si il punem la prajit. Taiem ceapa si ardeiul si le calim si pe ele impreuna pana se inmoaie Intr-un vas (eu am folosit de yena, dar cred ca iese super si intr-unul de pamant) se pune amestecul de cepa cu ardei si 2 foi de dafin. Deasupra se aseaza pestele, amestecul de rosii cu ardei iute si se presara piper si cimbru. Se baga la cuptor pentru 25-30 de minute. Intre timp dintr-o capatana de usturoi se face un mujdei (se piseaza usturoiul, se freaca cu putina sare si ulei si se adauga apa). Se scoate pestele din cuptor, se adauga deasupra mujdeiul si felii de lamaie si se mai pune la cuptor pentru inca 5-10 minute.
    • Mod de servire

      Pofta buna!

      Reteta Saramura de peste, la cuptor a fost propusa de anielarobu pe forum culinar.ro

      Alte retete cu peste gasiti aici:
      Pastrav cu legume,
      Rulouri de macrou,
      File de peste in caramel
     

    Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

    Adaugă reţetă

    Alte reţete cu ingredientele

    Mai multe ingrediente

    Autentificare

    Nu sunteti membru inca ?

    Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

    Inregistrati-va acum

    Adresa email
    Parolă
    Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
     
    Ati uitat parola?
    Înregistrare
    0.3253 :: 19.67MB