Somon pe mozzarella si spanac in aluat foetaj

Se spala bine spanacul, se fierbe dupa care se stoarce bine. Tocam ceapa, o punem la calit usor in ceva ulei de masline. Cand ceapa devine sticloasa,

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Somon pe mozzarella si spanac in aluat foetaj

Ingrediente

  • 350-400 g filet de somon
  • 6 foi aluat foetaj (20x10 cm)
  • 500-600 g spanac
  • 1 ceapa mica
  • 3 linguri ulei de masline
  • 125 g mozzarella
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
  • zeama de lamaie
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se spala bine spanacul, se fierbe dupa care se stoarce bine. Tocam ceapa, o punem la calit usor in ceva ulei de masline. Cand ceapa devine sticloasa, adugam spanacul si amestecam. Oprim focul, condimentam cu sare si piper dupa gust, dupa care lasam la racorit putin.

Somonul se stropeste cu zeama de lamaie, se sareaza si pipereaza dupa gust. Intindem aluatul foietaj si taiem dreptunghiuri. Punem o gramajoara de spanac, deasupra o felie de mozzarella, saram, iar peste punem cate o bucata/felie de somon. Acoperim cu partea cealalta de aluat, inchidem bine cu o coada de lingura. Amestecam galbenusul cu lapte, ungem deasupra si dam la cuptorul incalzit in prealabil la 190-200 grade C. Cand e rumen bine, se scoate, se lasa 4-5 minute la racorit.
Se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Napolitane cu cacoa si menta
3
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Napolitane cu cacoa si menta

ALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...

Napolitane cu cacoa si menta
Supa crema de usturoi
4
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
5
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Parteneri
Pizza cu coronita de cabanosi
Bucataras.RO

Pizza cu coronita de cabanosi

Aluaturi de casa Asa de bine arata pizza asta a lui Merisor, ca a trebuit sa o fac si eu.

Pizza cu coronita de cabanosi
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!