Pulpa de cerb

• adaugati boabele de ienupar, patrunjelul, uleiul de masline si usturoiul in blender – asezonati cu sare si

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
ridicata
Pulpa de cerb

Ingrediente

  • pulpa de cerb - 1 buc 800 g si cca 4,55 cm grosime
  • ienupar - 45 bobite zdrobite la mojar
  • patrunjel - ½ legatura
  • ulei de masline - 200 ml
  • cimbru proaspat - 2 fire
  • rozmarin proaspat - 1 fir
  • unt - 30 g
  • vin rosu demisec, calitativ - 100 ml (optional puteti sal reduceti pe foc, inainte de al pune in punga de vidat)
  • usturoi - 4 catei
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare


• adaugati boabele de ienupar, patrunjelul, uleiul de masline si usturoiul in blender – asezonati cu sare si piper si blendati pana obtineti o emulsie
• ungeti pulpa de cerb cu aceasta emulsie si lasati-o la marinat pentru 10 minute, folosind caserola de marinare rapida Foodsaver
• faceti un "pat" de 15 straturi de folie de plastic
• asezonati din nou pulpa de cerb – puneti-o pe folia de plastic si rulati-o strans
• gauriti-o cu o scobitoare pe alocuri si introduceti-o in punga de vidat Foodsaver
• puteti pune si restul marinadei in punga, adaugati si cimbrul, iar cand o vidati, folositi 1-2 servetele in interiorul pungii pentru a absorbi excesul de sucuri – sau puteti sa opriti vidarea in punctul in care doriti, activand butonul de sigilare
• incingeti aparatul de gatire in vid SousVide Supreme la 65 ⁰C si lasati pulpa de cerb acolo pentru 2 ore – 2 ore si 20 de minute, in functie de grosime
• scoateti-o din punga si sotati-o in unt, cu usturoi, sare, piper si o crenguta de rozmarin
• stingeti cu vin rosu
• se serveste medium rare – medium.

Pofta buna! 

*gatirea in SousVide Supreme depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, de tipul sau, precum si de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali. 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Scovergi ardelenesti
3
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Foi napolitana cu blat de nuga
5
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Parteneri
Tocanita olteneasca din maruntaie de pui si ardei copt
Bucataras.RO

Tocanita olteneasca din maruntaie de pui si ardei copt

reteta romaneasca Această rețetă delicioasă am pregătit-o după o rețetă de la Merișor, căreia îi mulțumesc....

Tocanita olteneasca din maruntaie de pui si ardei copt
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!