No SSO cookie

Mamaliga pripita la ceaun

Postat de

(0/ 0)

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    500 g malai, 1  l apa, 1 Iingurita sare.
  • Mod de preparare

    Pentru mamaliga pripita se pune ceaunul cu apa la fiert. Cand apa este fierbinte se pune sare si se presara putin malai. La primele clocote, se introduce malaiul (cernut si pregatit la indemana) lasandu-i sa cada in ceaun in forma de ploaie si amestecand continuu cu facaletul. Daca mamaliga pare destul de tare, nu se mai adauga malai (trebuie sa se tina seama ca mamaliga se mai ingroasa la fiert), dar se amesteca mai departe apasand cu facaletul spre peretii ceaunului.
    Cand mamaliga este destul de fiarta, se scoate facaletul, se curata cu o lingura de lemn udata in apa, apoi tot cu lingura se strange mamaliga dinspre margini si se mai lasa o clipa pe foc. Dupa ce au mai rabufnit de cateva ori aburii, se apuca ceaunul cu o carpa de urechi, se scutura de cateva ori si se rastoarna pe un fund curat de lemn.

  • Mod de servire

    Mamaliga pripita este mai moale decat mamaliga fiarta si se serveste la masa langa ochiuri, branza cu smantana, topitura etc.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

  • calugarita

    daca la 1 l de apa se pune 500 gr faina, nu o sa iasa mamaliga moale cum spui..cred ca va fi chiar tare.

    2011-10-27 la 18:00
Adaugă reţetă

Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

Alte reţete cu ingredientele

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.1887 :: 19.67MB