No SSO cookie

Paste cu carne si ciuperci

Postat de

(0/ 0)
  • Complexitate Redusă

    • Ingrediente

      paste 250gr carne tocată - cam 100-150 gr ciuperci champignon - 10 buc potrivite ca mărime ulei de măsline suc de roşii, ocazional roşii decojite oregano, cimbru, delikat o lingură de faină o cană de apă
    • Mod de preparare

      Pastele cu carne si ciuperci sunt delicioase. Pentru a prepara aceasta reteta se pun la fiert pastele în apă împreună cu o lingură de ulei şi puţină sare, lăsându-se la fiert conform instrucţiunilor de pe pungă.

      Ciupercile se spală şi se curăţă. Se vor tăia feliuţe, iar codiţele mărunt. Carnea tocată se pune la călit în ulei, adăugându-se apoi ciupercile tăiate, condimentele enumerate mai sus, lasând totul la foc mic cam 5 minute, amestecând din când în când. Peste toate se va turna sucul de roşii, bulionul sau roşiile decojite, împreună cu o cană de apă. Se va lăsa tot acest amestec la foc potrivit cam 15-20 minute.Într-un castronel se va face o compoziţie, dintr-o lingură de făină şi puţină apă, având consistenţa unei smântâni. Acest amestec se va turna peste carnea cu ciupercile, amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloaşe. Se va lăsa pe foc, maxim 2 minute, pentru îngroşare.

      Pastele, când sunt gata, se strecoara bine, se dau repede sub un jet de apă rece.

    • Mod de servire

      Pentru servire, amestecul de carne cu ciuperci şi sos se va pune peste paste, în farfurie.


      Sursa acestei retete este blogul culinar alice-albinutza.

     

    Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

    Adaugă reţetă

    Alte reţete cu ingredientele

    Mai multe ingrediente

    Autentificare

    Nu sunteti membru inca ?

    Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

    Inregistrati-va acum

    Adresa email
    Parolă
    Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
     
    Ati uitat parola?
    Înregistrare
    0.3127 :: 19.66MB