No SSO cookie

Paste cu piept de pui si ciuperci

Postat de

(5/ 4)
Paste cu piept de pui si ciuperci

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    15g hribi deshidratati (sau proaspeti 100g)
    175ml apa calduta (daca ciupercile sunt deshidratate)
    25g unt
    1 catel usturoi zdrobit
    1 mana patrunjel tocat marunt
    4 cepe verzi tocate marunt
    120ml vin alb sec
    250ml supa de pui
    400g paste
    2 piepti de pui curatati, taiati fasii
    105ml mascarpone
  • Mod de preparare

    1. Pune ciupercile deshidratate la inmuiat in apa calduta si lasa-le deoparte pentru 15-20 de minute. Daca folosesti ciuperci proaspete, spala-le si toaca-le marunt. Dupa ce s-au hidratat stoarce-le in mana cat de mult poti si apoi toaca-le.

    2. Topeste untul intr-o tigaie, adauga ciupercile, usturoiul, patrunjelul si ceapa verde, si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Lasa la foc mediu pentru 5 minute, amestecand din cand in cand, apoi adauga vinul si supa de pui si adu la punctul de fierbere. Da focul la mic si lasa sa fiarba pentru inca 10 minute, sau pana cand lichidul si-a redus din cantitate si s-a ingrosat.

    3. Pune pastele la fiert in apa cu sare si gateste-le dupa indicatiile de pe pachet. Daca ai folosit ciuperci deshidratate, poti adauga si apa in care au stat.

    4. Adauga file-urile de piept de pui in sos si gateste-le pana cand se fragezesc. Adauga mascarpone-ul, o lingura o data, amestecand bine dupa fiecare. Daca mai trebuie poti sa adaugi putina apa.

    5. Scurge pastele de apa, pune-le intr-un bol si toarna sosul deasupra.

  • Mod de servire

    Pastele cu piept de pui si ciuperci se servesc imediat, garnisite cu frunze proaspete de busuioc sau rozmarin.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.2299 :: 19.67MB