No SSO cookie

Spaghetti carbonara

Postat de

(5/ 8)
  • Complexitate Redusă

    • Ingrediente

      Pentru 4 persoane:
      360g spaghete,
      150g bacon sau pancetta,
      ulei de masline,
      2 oua,
      1 galbenus,
      80g  parmezan sau pecorino,
      sare,
      piper negru proaspat macinat
    • Mod de preparare

      Spaghetti carbonara este una dintre cele mai simple si indragite retete de paste. Pentru inceput se pune intr-o cratita pe foc apa in care se adauga sare, asa incat apa sa fie sarata, si dupa ce da in fiert se adauga spaghetele.

      Inainte cu putin timp ca pastele sa fie gata, se caleste bacon-ul intr-o tigaie incinsa, pentru 2 minute.

      Pastele trebuie sa fie al dente, se scurg de apa si se alatura in tigaia in care s-a rumenit bacon-ul. Pastele vor continua sa se gateasca in tigaie, nu trebuie sa fie fierte complet. Adauga putin ulei de masline.

      Intr-un bol mare (in care vei servi pastele) amesteca bine cele doua oua impreuna cu galbenusul si parmezanul razuit (pastreaza putin pentru servit), adauga sare si piper negru dupa gust. Dupa ce pastele au stat 5 minute in tigaie impreuna cu bacon-ul, rastoarna continutul tigaii in bolul cu oua si parmezan.

      Atentie: Ouale nu se adauga niciodata in tigaia de pe foc, vei obtine omleta cu spaghete! Spaghetele fierbinti sunt cele care se rastoarna in bolul cu oua, este suficient.

      Amesteca bine, mai adauga piper proaspat macinat daca este cazul, pune in portii individuale si mai presara putin parmezan razuit deasupra.

    • Mod de servire

      Spaghetti carbonara se servesc imediat.

     

    Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

    • masco

      omleta cu paste sa`i dai mamei tale sa manace... k eu am facut shi asta a ieshit... imi pare rau k nu m`am uitat inainte la commenturi shi m`am apucat sa fac de nebun... rescrie numele acolo shi scrie.. spaghete traditionale romaneshti... k, cam asha au gust de ceva romanesc.

      2011-02-16 la 18:54
    • dipaul

      daca punea si un pic de carne pentru sarmale...... erau carbonara dalea adevarate:)

      2011-02-06 la 19:06
    • Elena_35492

      aceasta nu e "carbonara"!! lipseste sunca de la burta, uleiul extravergin de masline, piperul negru, doar galbenusurile care nu trebuiesc sa se prinda doar sa se lipeasca de spaghette prin caldura acestora....

      2010-12-11 la 21:56
    • Ilie_14544

      N-are treaba cu spaghetele carbonara. Ce-or avea rumanii de fac carbonara cu smantana?!

      2010-12-07 la 13:41
    • dumitrascu_39946

      spune-le cum vrei dar nu spaghetti carbonara daca nu sti reteta originala da-le un alt nume ex. paste cu sunca presata

      2007-11-04 la 17:29
    Adaugă reţetă

    Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

    Alte reţete cu ingredientele

    Mai multe ingrediente

    Autentificare

    Nu sunteti membru inca ?

    Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

    Inregistrati-va acum

    Adresa email
    Parolă
    Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
     
    Ati uitat parola?
    Înregistrare
    0.3127 :: 19.68MB