No SSO cookie

Paine cu branza si usturoi

Postat de

(5/ 1)
Paine cu branza si usturoi

Complexitate Redusă

Alte articole recomandate

  • Ingrediente

    500g faina,
    1 plic drojdie,
    1 lingrita sare,
    2 linguri ulei de masline,
    1 lingura de miere lichida,
    2 catei de usturoi zdrobiti,
    25g unt moale,
    100g cedar sau cascaval dat prin razatoare,
    1 mana frunze de cimbru.
  • Mod de preparare

    O paine care se potriveste in toate combinatiile oferite de un pranz festiv.
    1. Se rastoarna intr-un bol mare faina, drojdia sis area. Se amesteca 300ml de apa fierbinte cu uleiul si mierea intr-o cana, apoi se toarna peste copozitia din bol amestecand continuu pana cand se obtine o coca moale.
    2. Se asaza coca pe o suprafata presarata cu faina si se framanta 5 minute pana cand nu se mai simte lipicioasa, presarand faina suplimentara daca e cazul. Se intinde coca astfel incat sa incapa in tava.
    3. Se amesteca usturoiul cu untul si se asaza deasupra aluatului. Se presara cu branza si cimbrul. Se acopera cu folie alimentara unsa cu putin ulei si se lasa la crescut intr-un loc cald 40 minute.
    4. Se incalzeste cuptorul la 200°C. se scoate folia alimentara si se da painea la cuptor 30 minute, pana cand creste si devine aurie. Se lasa la racit 10 minute, se taie 12 bucati si se serveste.
 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.1786 :: 19.67MB