No SSO cookie

Pasca moldoveneasca

Postat de

(5/ 2)
Pasca moldoveneasca

Complexitate Medie

  • Ingrediente

    Aluat:
    100g unt
    100g zahar
    100g smantana
    2 galbenusuri
    un varf de sare
    Drojdie un sfert dintr un pachetel de 25 de grame
    250-300g faina
    Umplutura de branza:
    200g unt
    200g zahar pudra
    9 galbenusuri
    1kg branza de vaci
    1 plic zahar vanilat
    coaja rasa de lamaie si portocala
    9 albusuri + 100g zahar pudra + 2 linguri faina
  • Mod de preparare

    Toate ingredientele pentru aluat se amesteca pana se obtine aluatul fraged, se opreste putin din el pentru impletitura de final iar restul se intinde intr-o foaie.

    Foaia de aluat pentru pasca se intinde (si pe pereti) intr-o forma rotunda cu diametrul de 30c, unsa si tapetata cu faina.

    Pentru umplutura:

    untul se freaca cu zaharul pana devine spuma. Apoi se adauga cele 9 galbenusuri pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

    Branza de vaci se mixeaza cu blenderul sau se trece prin sita. Apoi se adauga si coaja de lamaie si portocala, stafidele si zaharul vanilat.

    Albusurile se bat spuma cu cele 100g zahar si cele 2 linguri de faina, dupa care se adauga compozitiei de branza amestecand usor.

    Se toarna amestecul de branza in tava, se impleteste aluatul ramas si se aseaza in forma de cruce la mijloc,  se unge cu galbenus si se da tava cu pasca la cuptor la 160 de grade pentru aproximativ o ora.

    reteta de pasca moldoveneasca a fost propusa de Cerra pe forum culinar.

  • Mod de servire

    Lasati pasca moldoveneasca sa se raceasca dupa care poate fi servita.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.2119 :: 19.67MB