Paine cu nuci

Pentru aceasta reteta, trebuie sa folositi 500 g faina integrala si 500 g faina alba, spre deosebire de reteta de baza, la care se foloseste numai fai

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • paine dupa reteta de baza
  • din 500 g faina integrala organica si 500 g faina alba pentru paine
  • 455 g nuci de calitate
  • decojite
  • 115 g caise uscate
  • tocate foarte marunt 1
  • 15 g unt
  • la temperatura camerei

Mod de preparare

Pentru aceasta reteta, trebuie sa folositi 500 g faina integrala si 500 g faina alba, spre deosebire de reteta de baza, la care se foloseste numai faina alba. P.S. Cand folositi faina bruna sau integrala, adesea e necesar sa adaugati ceva mai multa apa ca I sa obtineti un aluat elastic, bun de framantat.

Cand sunteti in etapa 1 a retetei de baza, amintiti-va sa folositi ambele tipuri de faina, nu doar faina alba, si continuati pana la etapa 2. Zdrobiti jumatate din cantitatea de nuci pana obtineti granule ceva mai mari, iar pe celelalte macinati-le pentru a obtine o pudra fina. In etapa 2, in aluat adaugati nucile, caisele si untul. 1 Continuati dupa reteta de baza, pana la etapa 5. Aici, eu impart, de obicei, acest aluat in 4 bucati si le modelez sub forma de rulouri, pe care le pun unul langa altul intr-o tava presarata cu faina. Dar nimic nu va opreste sa le modelati in orice forma doriti. Dupa aceea, lasati aluatul sa-si dubleze volumul, apoi presarati-l cu faina pe deasupra si puneti-l pentru 30 de minute in cuptorul preincalzit la 180°C (treapta 4 la cel pe gaz), pana se rumeneste putin.
Inainte de a consuma painea, lasati-o sa se raceasca o ora. E fantastica impreuna cu branzeturi si cu muraturi.

Alte retete recomandate:

Galuste cu prune

Placinta cu dovleac

Aluat frantuzesc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Tartelete cu branza si cimbru verde
Bucataras.RO

Tartelete cu branza si cimbru verde

Aceste minitarte vi le recomand,au un gust deosebit

Tartelete cu branza si cimbru verde
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!