No SSO cookie

Burek cu branza sarata

Postat de

(5/ 4)
  • Complexitate Medie

    • Ingrediente

      un pachet de foi de placintaulei pentru uns Umplutura: 1 kilogram de branza usor sarata - adica un amestec de branza proaspata de vaci cu telemea sarata, sau doar branza de vaci pe care o sarati atat cat va place; 5 oua medii sau 4 mai mari 200 de grame de smantana Pe deasupra: 100 ml apa minerala carbogazoasa 100 de grame de smantana 1 ou
    • Mod de preparare

      Branza se rade sau se zdrobeste fin si se amesteca toate ingredientele pentru umplutura. Compozitia trebuie sa fie destul de fluida, daca este prea vartoasa mai adaugati smantana sau un ou. In tava unsa bine cu ulei se aseaza 2-3 foi. Cea de deasupra se unge usor cu ulei. Se pune un strat de umplutura cat sa acopere foaia bine, cam de 3 mm. grosime. Se continua la fel, alternand cate 2-3 foi cu compozitia de branza, pana se obtin 5 straturi de foi si 4 de umplutura (depinde si de dimensiunii tavii). Ultimul strat trebuie sa fie de foi. Se pensuleaza usor cu ulei suprafata. Cu un cutit bine ascutit, se taie in portii dimensionate dupa pofta degustatorilor. Se bate bine oul cu apa minerala si smantana si se inunda suprafata burekului cu aceasta compozitie fluida. Se introduce in cuptorul preincins la 190 de grade si se coace timp de 45-50 de minute, pana se rumeneste frumos. Se taie, urmarind taieturile facute anterior.

    • Mod de servire

      Se poate servi cu un iaurt alaturi.
      Sursa acestei retete este siteul Retetecalamama.ro

     

    Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

    • mi_tinita

      am si scos branza de la congelator:)) pe bune!

      2011-11-27 la 23:24
    Adaugă reţetă

    Alte reţete cu ingredientele

    Mai multe ingrediente

    Autentificare

    Nu sunteti membru inca ?

    Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

    Inregistrati-va acum

    Adresa email
    Parolă
    Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
     
    Ati uitat parola?
    Înregistrare
    0.2600 :: 19.67MB