Burek cu carne

In 2-3 linguri de ulei, se caleste ceapa, apoi se adauga carnea si condimentele. Se caleste carnea amestecand continuu, nu trebuie gatita foarte mult

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Burek cu carne

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de placinta (eu am folosit sarbesti
  • sunt mai subtiri decat cele ce se gasesc in comert
  • dar foarte bun iese burekul si cu foile romanesti)
  • 1 kilogram de carne tocata
  • mai slaba (am tocat carnea in casa si am folosit o proportie de 2 treimi carne de vita la 2 treime carne de porc
  • degresata)
  • 500 de grame de ceapa
  • 1 lingura de gris
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • ierburi aromatice dupa gust
  • eu am pus 1 lingurita de cimbru uscat
  • boia de ardei dulce sau iute (dupa gust) - eu nu am pus boia de ardei ci doua linguri bune de ajvar - o pasta specific sarbeasca pe baza de ardei
  • ulei pt. uns foile
  • 1 ou
  • 100 de grame de smantana
  • 150 ml apa minerala carbogazoasa

Mod de preparare

In 2-3 linguri de ulei, se caleste ceapa, apoi se adauga carnea si condimentele.

Se caleste carnea amestecand continuu, nu trebuie gatita foarte mult, doar pana se deschide la culoare, coagulandu-se sangele.

Se adauga boiaua sau, in cazul meu, ajvar (o pasta sarbeasca de ardei). Se amesteca bine si se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca, apoi se potriveste gustul de sare si piper si se adauga grisul.

Se unge bine cu ulei o tava mai adanca. Se aseaza 2-3 foi de placinta, cea mai de sus se unge cu cateva picaturi de ulei, apoi se aseaza un strat de umplutura.

Se continua la fel: 2-3 foi de placinta (nu se unge fiecare foaie si in nici un caz nu se exagereaza cu uleiul) apoi un strat de umplutura. Astfel ar trebui sa se obtina 5 straturi de foi si 4 de umplutura, evident, terminand cu foi - dar numarul de straturi obtinute depinde si de marimea tavii folosite.

Odata placinta asamblata, se preseaza usor suprafata, apoi, cu un cutit bine ascutit, se portioneaza dupa preferinta - in patrate, romburi sau triunghiuri.

Oul, apa minerala carbogazoasa si smantana se bat bine si se toarna peste burek.

Se introduce in cuptorul preincins la 190 de grade si se coace 45-50 de minute (depinde si de cuptor, dar si de marimea tavii). Burekul, cand este gata, e frumos rumenit.

Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se taie din nou, urmand liniile pe care a fost taiat crud.
Pofta buna!

Reteta Burek cu carne a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro

Alte retete de placinte cu carne gasiti aici:

Placinta cu carne si ciuperci,

Placinte Englezesti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de legume cu perisoare
3
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Supa finlandeza cu somon
5
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Parteneri
Desert haiose
Bucataras.RO

Desert haiose

Nu am mai facut haiose cred ca de vreo treizeci de ani, dar atunci eram doar ajutor in bucatarie. Mi se pareau foarte greu de...

Desert haiose
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!