No SSO cookie

Cornuri cu branza

Postat de

(5/ 1)
  • Complexitate Ridicată

    • Ingrediente

      Pentru aluat avem nevoie:
      -800 gr faina
      -120 gr unt topit
      -2 linguri cu zahar
      -4 galbenusuri
      -400 ml lapte(depinde de faina)
      -40 grame drojdie proaspata
      -2 lingurite de sare
       
      Pentru umplutura avem nevoie de:
      -200 grame de unt
      -200 gr branza telemea
      -200 gr branza dulce de vaci
      -2 oua pentru finisat,ulei pentru uns,sau foaie de copt
    • Mod de preparare

      Amestecam drojdia impreuna cu zaharul pana acesta se lichefiaza. Adaugam 100 ml lapte caldut si 4 linguri cu faina, amestecam si lasam circa 15 minute sa faca basicute. Amestecam galbenusurile impreuna cu sarea, apoi turnam restul de lapte caldut.

      Din faina ramasa, maia si laptele cu galbenusuri framantam un aluat. Turnam untul topit si racit pana obtinem un alutat nelipicios si neted. In functie de faina mai putem adauga 2-3 linguri sau lapte 30-40 ml. Punem aluatul la loc cald, ferit de curentii de aer (eu l-am pus in cuptorul de la aragaz, stins bineinteles).

      Cat timp creste aluatul pregatim umplutura de branza. Amestecam toate ingredientele pentru umplutura (eu le-am mixat la robot si au devenit o pasta cremoasa).

      Odata crescut aluatul se rastoarna pe masa de lucru pe care am uns-o cu ulei. Intindem cu sucitorul un dreptunghi de circa 1 cm grosime. Punem toata crema de branza deasupra aluatului si rulam aluatul incepand de la latura cea mai mica. Il acoperim cu un prosop curat si il lasam sa mai creasca circa 20 de minute. Dupa trecerea timpului se intinde din nou aluatul intr-o forma dreptunghiulara, si il rulam la fel ca prima data. Il mai lasam sa se odihneasca 20 de minute. Mai intindem aluatul pentru ultima data, intr-o forma dreptunghiulara. Taiem triunghiuri de marime potrivita pe care le rulam de la baza catre varf. Punem cornurile in tava de aragaz in care am pus hartie de copt, si le mai lasam circa 20 de minute sa mai creasca.

      Le ungem cu ou batut si apoi le dam la cuptor la foc potrivit, pana se rumenesc frumos deasupra.S unt atat de gustoase incat merita si efortul si timpul de asteptare.

    • Mod de servire

      Cornurile cu branza se servesc cu lapte, iaurt sau pur si simplu.

     

    Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

    Adaugă reţetă

    Alte reţete cu ingredientele

    Mai multe ingrediente

    Autentificare

    Nu sunteti membru inca ?

    Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

    Inregistrati-va acum

    Adresa email
    Parolă
    Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
     
    Ati uitat parola?
    Înregistrare
    0.1954 :: 19.68MB