Trandafiri si Rulada smechera "Martisor" cu sfecla rosie - DE POST

Trandafirii si Rulada smechera "Martisor" cu sfecla rosie este o mancare delicioasa de post. Eu prin traditie de familie folosesc la maximum legumele autohtone de sezon.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Trandafiri si Rulada smechera "Martisor" cu sfecla rosie - DE POST

Ingrediente

  • Aluat pt doua rulade (placinte)
  • 4 cartofi potriviti
  • 1 kg faina
  • 100 ml ulei
  • 50 grame drojdie
  • 100 grame seminte floarea soarelui neprajite
  • mac pt decor
  • Umplutura cu sfecla rosie
  • -1 kg sfecla rosie
  • 500 grame mere
  • 100 ml ulei
  • 2 lingurite chimen
  • otet in care am avut gogosari
  • piper
  • sare
  • 3 linguri cu varf de gris
  • Umplutura cu morcov si telina
  • -3 bucati morcov
  • o telina mare
  • 100 ml ulei
  • o mana de stafide
  • piper
  • sare
  • 2 lingurite cu varf praf de curry
  • 3 linguri cu varf de gris

Mod de preparare

Trandafirii si Rulada smechera "Martisor" cu sfecla rosie este o mancare delicioasa de post.

Eu prin traditie de familie folosesc la maximum legumele autohtone de sezon.Si atunci m-am gandit sa fac o placinta de post cu o umplutura neconventionala.Am ales sfecla rosie care e foarte dulce cu mere ca sa ii mai inmoaie dulceata si sa elibereze suc pt topit.Am folosit ca si condiment de baza chimenul. Apoi m-am gandit sa fac si ceva cu morcov si telina, iar ca si condiment principal curry. Am ramas uimita cat de gustoase pot fi aceste umpluturi pentru prima data facute de mine si cred mai neobisnuite in practica culinara.
Cartofii se fierb, dupa care se paseaza si se lasa la racorit.Se dizolva drojdia si se incepe a face un aluat clasic de paine folosind cartofii, drojdia, semintele, uleiul, sare si apa calduta de la fiert cartofii.Se framanta bine un aluat tare (la crescut aluatul cu cartofi se mai inmoaie).Se lasa la crescut.

Pregatirea umpluturilor pentru trandafiri si Rulada smechera "Martisor"

4

1) Sfecla si merele se rad pe razatoarea mare si se pun la topit in ulei cu sare, chimen si piper.Se lasa la foc mic din cand in cand adugand cate un pic de apa de la cartofi, daca nu s-a inmuiat sfecla.Cand sfecla si merele sunt fierte se adauga cateva linguri de otet in care au stat gogosari.Se mai trage cateva clocote si se pune grisul.Se lasa la racorit descoperit sa iasa aburii si compozitia sa fie cat mai uscata.
2)Morcovul si telina se rad pe razatoarea mare si se pun la topit in ulei cu sare, piper curry si stafide. Se evita a se adauge apa daca nu e nevoie, pt ca compozitia sa fie cat mai uscata. Cand e aproape gata se adauga grisul si se da la racorit descoperit ca sa iasa aburii .

Aluatul crescut se imparte in doua. Din fiecare bucata se mai separa o mingiuta din care vom face plasa de deasupra ruladei.
Rulada dupa ce am asezat-o in tava la crescut se inteapa adanc cu un bat de la frigarui pentru a lasa gauri prin care sa se elimine aerul su aluatul sa stea lipit de umplututa la copt.
Din mingiutele de aluat lasate se face o plasa prin taierea aluatului iar la intins ochiurile se desfac si se aseaza peste rulade. Pt aspect se arunca un pic de mac pt decor. Se coc circa o ora. Primele 15 minute la foc mic in cuptor preincalzit si apoi la foc mai mare.
Aceste rulade se pot face cu N... umpluturi cum ar fi: varza murata calita cu nuci, spanac cu orez, ciuperci cu cartofi, ceapa cu masline, urzici, etc.
Din aluatul si umpluturile de mai sus putem modela tradafiri. Trandafirasii se coc usor, frumos, sunt foarte aspectuosi, poti sa-i faci de orice dimensiune, nu trebuie sa ii taiem, nu se sfarma. Recomand mai degraba modelarea trandafirasilor din aceste ingrediente, decat rulada.


Trandafirii si Rulada smechera "Martisor" cu sfecla rosie se serveste la mic dejun, ca gustare,etc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba ruseasca
3
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Desert tort Anka
Bucataras.RO

Desert tort Anka

Pentru ca sarbatorita se numeste Anka era musai sa dau si numele tortului tot Anka. La multi ani Anka !

Desert tort Anka
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!