No SSO cookie

Tavalita glazurata de post

Postat de

(5/ 3)
Tavalita glazurata de post

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    Blatul:
    -200g. zahar tos
    -5 linguri cu miere
    -150ml. apa
    -1 lingurita bicarbonat de amoniu stins cu otet
    -100 ml. ulei
    -500g. faina + 1 praf de sare
    GLAZURA {sau sos de cacao}:
    -300ml. apa
    -300g. zahar
    -250g. margarina
    -5 linguri cacao
    -2 sticlute esenta de rom
    + nuca de cocos pentru tavalit (sau nuca)
  • Mod de preparare

    Pentru a face blatul prajiturii de post:

    Mixezi toate ingredientele bine si obtii un aluat ca de chec. Acesta se pune in tava unsa si tapetata cu faina si se da la copt, la foc mediu cca. 35 de minute. Cand s-a copt, se lasa sa se raceasca la temp. camerei.

    Se pun intr-o cratita apa, zaharul, margarina si cacaoa si se dau la fiert la foc mic, lasind sa fiarba cam 15 minute de la primul clocot. Obtinem un sirop de cacao care e de fapt glazura. Se lasa sa se racoresca {nu se raceste complet!}.

    Blatul racit se taie fasii, apoi cubulete, marimea fiind stabilita dupa cum doriti. Cuburile de blat se trec prin glazura, apoi se tavalesc prin nuci macinate , amestecate cu zahar tos{300g. nuca si 100g. zahar} sau prin fulgi de nuca de cocos. Se aseaza pe un platou pe un singur nivel.
    Cuburile se pot da si prin nuca de cocos alba sau colorata.


  • Mod de servire

    Tavalita cu glazura de post este o prajitura delicioasa, nici nu veti realiza ca este fara oua!


    Reteta de prajitura de post a fost propusa de Boni pe forum culinar.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Alte reţete din subcategoriile

Mai multe subcategorii

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.2315 :: 19.67MB