Pentru supa poloneza cu rosii rosiile se spala si se zdrobesc. Ardeii grasi se curata, se spala si se taie felii. Faina se cerne. Ouale se spala sub jet de apa rece.
Pentru supa poloneza cu rosii rosiile se spala si se zdrobesc. Ardeii grasi se curata, se spala si se taie felii. Faina se cerne. Ouale se spala sub jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Frunzele de telina se spala. Se prepara supa de oase. Ardeii grasi, rosiile si frunzele de telina se fierb in supa. Cand legumele sunt fierte, se paseaza. Din oua, faina, sare si putina apa se prepara o compozitie care se toarna cu un cornet din hartie in supa care fierbe. Se fierbe cca 5-7 minute si se adauga zahar.
Supa poloneza cu rosii se serveste fierbinte, cu patrunjel verde deasupra.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii