No SSO cookie

Supa de pui cu galuste de gris si zarzavat

Postat de

(5/ 1)
Supa de pui cu galuste de gris si zarzavat

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    pulpe sau pipt de pui morcov, pătrunjel verde şi rădăcină, ţelină, o ceapă câţiva cartofi, fidea, griş un ou ulei, sare şi un cub de knor
  • Mod de preparare

    Supa de pui cu galuste de gris este delicioasa. Pentru a prepara aceasta reteta de supa se pune carnea la fiert şi se spumuieşte bine. Cartofii, ceapa şi zarzavatul se curăţă şi se spală. Se taie apoi ceapa în două, cartofii în patru, iar zarzavatul în bucăţi mari. Se pun apoi la fiert alături de carnea de pui. Se toarnă 10-15 ml ulei. Se lasă la fiert la foc mijlociu spre mic cam o oră. După care se pune sarea şi cubul de knor.

    Separat într-un castronel se fac găluştele de griş. Se bate un ou cu un praf de sare, cu 2 linguri de apă şi o lingură de ulei. Se toarnă apoi grişul în ploaie pentru a nu se forma cocoloaşe şi se amestecă bine până se obţine o compoziţie cu o consistenţă grosuţă. Se lasă câteva minute să se odihnească grişul. Se ia apoi cu linguriţa din acesta şi se toarnă în oala clocotită, formându-se găluştele de griş.

    Mie-mi place să le fierb direct în oala cu supă, deşi în mod modern, acestea se fier separat într-o oala cu apă simplă. Se va lăsa totul la fiert cam încă 10-15 minute, până când sunt fierte şi găluştele de giş.

    Fideaua o fierbem separat, într-o craţită cu apă conform instrucţiunilor de pe pungă. Se scurge şi se va pune în supă, doar în momentul servirii.

  • Mod de servire

    Supa de pui cu galuste de gris se serveste calda, cu fidea.


    Sursa acestei retete este blogul culinar alice-albinutza.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

  • mi_tinita

    Interesant ca voi puneti si galuste si fidea si cartofi in aceeasi supa. La noi ori fidea ori galuste. Dar supele din zona asta se aseamana cu cele unguresti si sunt mai golase. O sa incerc reteta ta de galuste,n-am mai facut de mult si parca erau cam tari:))

    2011-11-27 la 22:25
Adaugă reţetă

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.2699 :: 19.66MB