No SSO cookie

Supa cu galuste pufoase

Postat de

(5/ 4)
Supa cu galuste pufoase

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    1 ceapa mare, 1 radacina telina mijlocie, 2 radacini patrunjel, 2 morcovi mari,sare, piper, frunze de patrunjel verde pentru servit. Pentru galuste: 1 ou mare, 30 g gris
  • Mod de preparare

    Se curata ceapa si se spala zarzavaturile, apoi le taiem bucati mari. Punem 1,5 l de apa la fiert, adaugam legumele si lasam la fiert la foc potrivit. Punem o lingura de ulei, sare si piper dupa gust. Dupa ce au fiert legumele, strecuram supa. Separat pregatim galustele pufoase, astfel: se bate albusul spuma cu o furculita, se adauga galbenusul,se mai bate de 7-8 ori sa se amestece, putina sare si apoi grisul „in ploaie”, pana obtinem consistenta dorita.

    Cu o lingurita se formeaza galustele in supa: se inmoaie lingurita in supa pana se infierbanta, apoi luam aluat cu ea si se scufunda in supa sa se desprinda galusca. Repetam pana terminam compozitia.Cand terminam de format galustele (cam 20 bucati) punem capacul la oala si fierbem la foc mic pentru 10 minute. Opritit focul si lasati oala cu capac inca 5-10 minute. Galustele ies foarte pufoase.

  • Mod de servire

    Supa cu galuste se serveste calda cu patrunjel verde deasupra.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

  • calugarita

    e excelenta supa pentru o zi de post, oul se poate inlocui cu apa, imi plac galustele de post!!

    2011-11-20 la 14:00
Adaugă reţetă

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.2189 :: 19.65MB