Tortul de ciocolata cu crema de capsuni este pe cat de aspectuos, pe atat de gustos. Ciocolata si crema de capsuni sunt prieteni buni, mai ales intr-un tort festiv.
Se bat albusurile cu un praf de sare. Se amesteca galbenusurile cu zaharul, untul topit si racorit si zaharul cu vanilie macinata pana devine un amestec omogen. Faina se amesteca cu praful de copt, amidonul, cacao si coaja de portocala, dupa care se adauga la galbenusuri, mixand usor. Se obtine un amestec gros care se adauga la albusurile batute si se mixeaza usor pana se incorporeaza perfect. Se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor (preincalzit-170°C) pentru maxim 30 minute. Cind blatul e copt se scoate din tava si se lasa la racit pe un gratar.
Se face piure de capsuni cu mixerul stick, apoi se strecoara piureul de seminte, se amesteca cu zaharul si zeama de lamiie si se fierbe cam 10 minute. Se lasa la racit complet. Dupa racire se ingroasa si gelatineaza. Se amesteca toate ingredientele.
Se taie blatul in trei felii. Pentru insiroparea blaturilor, se foloseste suc de portocala, ceva zahar si 3 capsuni mari. Se pun aceste ungrediente intr-un pahar si se fac piure cu mixerul stick. Semintele capsunilor se indeparteaza strecurand acest piure printr-o strecuratoare. Se obtin 150 ml suc, care se imparte la cele 3 felii de blat.
Primul blat se pune pe platou si se insiropeaza. Se adauga primul strat de crema. Cel de-al 2-lea blat se pune peste primul strat de crema, se insiropeaza si se acopera cu al 2-lea strat de crema. Al 3-lea blat se insiropeaza pe partea care a venit in interior, apoi se pune peste crema si se niveleaza usor prin apasare cu palmele.
Ciocolata alba se taie bucati si se pune intr-o punga intr-o olita cu apa fierbinte (nu are voie sa clocoteasca apa).
Ciocolata de lapte se taie bucatele, se pune intr-un vas termorezistent, am adaugat un cubulet de vreo 10 g unt, si am pus-o la topit pe baie de apa (nu aburi).
Am turnat glazura de cioco de lapte..poi am incercat sa fac o pinza de paianjen din ciocolata alba..dupa cum se vede,am inceput bine,apoi am luat-o razna .. C'est la vie si am decorat cu o capsuna despicata
Reteta Tort de ciocolata cu crema de capsuni a fost propusa de MAYA pe forum culinar.
Tortul de ciocolata cu crema de capsuni se serveste dupa ce se aseaza putin.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaIn fiecare an de Paste fac pasca. Anul acesta am vrut sa schimb putin ideea si am facut o pasca cu ciocolata si stafide. Este...
Pasca cu ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii