minciunele

Minciunele sau scovergi
Gogosi

Minciunele sau scovergi

Minciunelele sau scovergile sunt dulciurile copilariei mele si imi place si acum ca din aluatul care ramane de la gogosile...

Minciunele sau scovergi
Uscățele/Minciunele
Gogosi

Uscățele/Minciunele

Uscățele/Minciunele sunt acele gogosele care se fac din aluatul ramas de la gogosile pufoase. Sunt minunate pentru ca sunt...

Uscățele/Minciunele
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Aluat pentru minciunele

Toata lumea stie ce sunt acelea minciunelele, insa nu toti stiu cum se fac. Nimic mai simplu, reteta aceasta este accesibila...

Aluat pentru minciunele
Gogosi

Minciunele

Pentru a prepara aceasta reteta de minciunele sunt necesare urmatoarele ingrediente: galbenusuri, ou, zahar, smantana, sifon,...

Minciunele
Gogosi

Minciunele

Se amesteca bine toate ingredientele, inafara de faina. Se adauga apoi faina in ploaie si se framanta un aluat mai moale. Se...

Minciunele
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Minciunele

Se amesteca faina cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, un praf de sare si smantana. Se framanta bine iar apoi se adauga putin...

Minciunele
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Minciunele

Untul/margarina se topeste. Faina se cerne intr-un castron adanc, se adauga zaharul si zaharul vanilat, un praf de sare. Se...

Minciunele
Chiacchiere (de carnaval), un fel de minciunele
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Chiacchiere (de carnaval), un fel de minciunele

Se amesteca ouale cu tuica, vinul, zaharul, sarea si se bat impreuna Se toarna peste faina. Se pune untul moale si apoi coaja...

Chiacchiere (de carnaval), un fel de minciunele
Minciunele
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Minciunele

Se face un aluat ca pentru taitei, elastic sa fie usor de intins. Se intinde o foaie subtire aproape ca pentru taitei. Se fac...

Minciunele
Prajituri

Minciunele

Se amesteca lapte, smintina, galbenusuri, zahar pudra si sare, se adauga coniac sau rom si turnind treptat faina, se framinta...

Minciunele
Prajituri

Minciunele

Se incalzeste putin laptele, se ia vasul la o parte, se pune drojdia de bere sa se dezlege, apoi untul topit. Se pune faina...

Minciunele