Beneficiile principalelor tipuri de ceai

(0)
admin postat de
Ceaiul alb

Este cel mai putin procesat tip de ceai, iar datorita acestui lucru contine cea mai mare cantitate de antioxidanti si este sarac in cofeina. Are o aroma usoara, delicata. Daca vrei sa te feresti de virusi si bacterii, bea cu incredere ceai alb. Datorita nivelului ridicat de antioxidanti, ceaiul alb poate fi extrem de eficient atunci cand vine vorba de prevenirea cancerului, impiedicand mutatiile suferite de celule.

 

Ceaiul negru

In cazul acestui tip de ceai, frunzele sunt expuse la aer pana cand se oxideaza si se innegresc. Are un gust puternic, traditional. Ceaiul negru reduce semnificativ riscul de atac de cord, accident vascular cerebral si boli cardiovasculare la femei. Poate ajuta, de asemenea, la prevenirea astuparii arterelor si la buna functionare a vaselor de sange. Echilibreaza tensiunea arteriala, micsorand valoarea acesteia. Baut zilnic, are capacitatea de a creste rezistenta la infectii microbiene si de a inhiba tumorile. Este eficient in prevenirea si tratatrea cancerului de la nivelul tractului urinar. Avand in vedere faptul ca este bogat in fluor, ceaiul negru reprezinta un aliat de nadejde impotriva cariilor.

 

Ceaiul Verde

Are un gust pronuntat, dar mai putin puternic decat cel al ceaiului negru. Tarile asiatice, in care predomina consumul acestui tip de ceai, au o rata scazuta a imbolnavirilor de cancer. Substantele din ceaiul verde distrug ...
celulele canceroase, in special in cazul femeilor. Consumul de ceai verde poate incetini, de asemenea, raspandirea cancerului de san si are capacitatea de a proteja fumatorii de cancerul pulmonar. Doresti un motiv in plus pentru a bea ceai verde? Ei bine, se pare ca persoanele care beau cinci cesti pe zi au o rata metabolica mai mare şi ard mai multe calorii, eliminand cu succes tesutul adipos.

 

Ceaiul Rosu (Roiboos)

Rooibos este cunoscut denumirea de: "ceai rosu Sud African" si se traduce prin "tufis rosu" in africana. Populatia din Khoisan folosea acest ceai de mii de ani, in special datorita proprietatilor sale medicale. Locuitorii tribului Khoi au fost primii care au pus in aplicare o metoda de preparare a ceaiului din rooibos in urmă cu 300. Ei au recoltat plantele care cresteau salbatic, le-au taiat si apoi le-au batut cu ciocanele, dupa care le-au lasat sa fermenteze si le-au pus sa se usuce la soare. Astfel, frunzele capatau o culoare rosiatica-maronie, de aici provenind denumirea de "tufa rosie".



Rooibos-ul este un produs bogat in substante antioxidante, motiv pentru care incetineste procesul de imbatranire, diminueaza durerile de cap, reduce insomnia, stimuleaza organismul in lupta cu radicalii liberi, intareste sistemul imunitar. Activitatea antioxidanta oferita de ceai este echivalenta cu cea a 22 de fructe si legume. Ceaiul Rooibos favorizeaza digestia, elimina starile de greata, voma si reduce arsurile de stomac, calmeaza crampele si colicii abdominali. Exercita efecte benefice asupra pieliireducand iritatiile si eritemurile, calmeaza mancarimile cutanate, previne aparitia acneei. Deoarece contine indulcitori naturali este ultilizat pentru scaderea nivelului glicemiei si pierderea in greutate. Este o bautura linistitoare, recomandata persoanelor care tin dieta si le sunt restrictionate numarul de calorii. Aroma sa deosebita a incurajat realizarea multor sortimente de ceai, in combinatie cu alte plante sau fructe.

Cercetarile recente au aratat faptul ca ceaiul de Rooibos este de 50 de ori mai benefic pentru organism decat ceaiul verde si are o multime de alti antioxidanti care nu se regasesc in alte ceaiuri. Necontinand cofeina, el are un efect relaxant asupra sistemului nervos. Ceaiul de Rooibos are un continut scazut de tanina si de aceea nu are efecte negative in absorbtia fierului si proteinelor in organism. In medicina moderna, acesta este ingredient des folosit in compozitia cremelor de maini si a lotiunilor de corp.
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite