Tot ce este verde este util pentru organism.
Legumele de primavara ofera unele dintre cele mai mari niveluri de vitamina K, fier si fitonutrienti care protejeaza impotriva bolilor cronice. In general legumele de primavara sunt cele mai benefice pentru consum. Iata o lista cu cele mai utile legume de primavara, care contin o multime de substante nutritive:
Anghinare
Anghinarea este o delicatesa culinara de primavara. Aceasta ajuta la imbunatatirea digestiei si este bogata in inulina, un prebiotic care sprijina dezvoltarea bacteriilor benefice din intestin. Acesta stimuleaza secretia de bila si imbunatateste defalcarea de grasime. Cu toate acestea, ingredientul se pierde atunci cand legumele sunt fierte si atunci cand frunzele sunt fierte pentru ceai.
Sparanghel
Sparanghelul este un super aliment bogat in vitamina A, fosfor, calciu si potasiu. Acesta este considerat pe buna dreptate a fi un afrodisiac, nu numai pentru barbati, ci si pentru femei. Sparanghelul este, de asemenea, un aliment care va ajuta sa slabiti. Sparanghelul contine 70% din cantitatea zilnica recomandata de vitamina K, care ajuta la transferul de calciu pentru oase, 20% din doza zilnica recomandata de vitamina A, care ajuta sistemul imunitar. Este, de asemenea, o mare sursa de proteine si de acid folic. Consumul de sparanghel inainte de a bea alcool, alunga mahmureala.
Mazare
Mazarea este una dintre primele ...
Legumele de primavara ofera unele dintre cele mai mari niveluri de vitamina K, fier si fitonutrienti care protejeaza impotriva bolilor cronice. In general legumele de primavara sunt cele mai benefice pentru consum. Iata o lista cu cele mai utile legume de primavara, care contin o multime de substante nutritive:
Anghinare
Anghinarea este o delicatesa culinara de primavara. Aceasta ajuta la imbunatatirea digestiei si este bogata in inulina, un prebiotic care sprijina dezvoltarea bacteriilor benefice din intestin. Acesta stimuleaza secretia de bila si imbunatateste defalcarea de grasime. Cu toate acestea, ingredientul se pierde atunci cand legumele sunt fierte si atunci cand frunzele sunt fierte pentru ceai.
Sparanghel
Sparanghelul este un super aliment bogat in vitamina A, fosfor, calciu si potasiu. Acesta este considerat pe buna dreptate a fi un afrodisiac, nu numai pentru barbati, ci si pentru femei. Sparanghelul este, de asemenea, un aliment care va ajuta sa slabiti. Sparanghelul contine 70% din cantitatea zilnica recomandata de vitamina K, care ajuta la transferul de calciu pentru oase, 20% din doza zilnica recomandata de vitamina A, care ajuta sistemul imunitar. Este, de asemenea, o mare sursa de proteine si de acid folic. Consumul de sparanghel inainte de a bea alcool, alunga mahmureala.
Mazare
Mazarea este una dintre primele ...
legume de primavara si totodata este un aliment foarte nutritiv. Doar o ceasca de mazare poate furniza cantitatea zilnica de vitamina C. Mazarea este unul dintre cele mai bune surse de tiamina sau vitamina B1, care creste starea de spirit si tine departe depresia.
Ceapa verde
Ceapa verde proaspata scade tensiunea arteriala si reduce riscul de boli de inima. Aceasta contine o multime de vitamina C, potasiu, calciu si fibre dietetice. De asemenea ceapa verde previne si multe boli, de la boli dermatologice la cancer.
Salata verde
Salata verde este una dintre legumele care reduce riscul de cancer de san si diabet si ajuta la iîmbunatatirea digestiei. Salata verde este, de asemenea, printre cele mai utile produse alimentare pentru pierderea in greutate si pentru o vedere buna, iar frunzele de salata ajuta si la prevenirea diabetului. De asemenea, este bogata in vitamina K.
Ridichi
Ridichiile sunt extrem de hranitoare, contine aproape o treime din cantitatea zilnica recomandata de vitamina C. Ridicha ajuta la prevenirea cancerului, contin vitaminele A, B1, B2, B3, C si PP. Ele sunt bogate in saruri minerale de fier, fosfor, potasiu, calciu si sodiu. Compozitia lor include enzime, uleiuri esentiale, celuloza si pectina. Frunzele sunt, de asemenea, benefice, deoarece ele contin mai multa vitamina C, calciu si proteine decat insasi legumele.
Rucola
Rucola are un gust usor piperat si incarca corpul cu magneziu, un mineral important pentru sanatatea oaselor si a sistemului imunitar. Rucola, de asemenea, ajuta la prevenirea ulcerului.
Spanac
Spanacul este o mare sursa de vitamina C si acid folic, doua substante nutritive care intaresc sistemul imunitar si alunga alergiile. Spanacul este bogat in betaina si luteina si zeaxantina, doi fitochimicali care ajuta la prevenirea degenerescentei maculare legate de varsta, una dintre principalele cauze de orbire. Spanacul este bogat in magneziu, care este bun pentru creier, va ajuta sa aveti muschii sanatosi si reduce riscul de diabet zaharat.
Mancati in mod liber pe tot parcursul primaverii aceste legume utile, dar nu uitati sa le spalati intotdeauna bine, scrie www.gatitul.ro.
Ceapa verde
Ceapa verde proaspata scade tensiunea arteriala si reduce riscul de boli de inima. Aceasta contine o multime de vitamina C, potasiu, calciu si fibre dietetice. De asemenea ceapa verde previne si multe boli, de la boli dermatologice la cancer.
Salata verde
Salata verde este una dintre legumele care reduce riscul de cancer de san si diabet si ajuta la iîmbunatatirea digestiei. Salata verde este, de asemenea, printre cele mai utile produse alimentare pentru pierderea in greutate si pentru o vedere buna, iar frunzele de salata ajuta si la prevenirea diabetului. De asemenea, este bogata in vitamina K.
Ridichi
Ridichiile sunt extrem de hranitoare, contine aproape o treime din cantitatea zilnica recomandata de vitamina C. Ridicha ajuta la prevenirea cancerului, contin vitaminele A, B1, B2, B3, C si PP. Ele sunt bogate in saruri minerale de fier, fosfor, potasiu, calciu si sodiu. Compozitia lor include enzime, uleiuri esentiale, celuloza si pectina. Frunzele sunt, de asemenea, benefice, deoarece ele contin mai multa vitamina C, calciu si proteine decat insasi legumele.
Rucola
Rucola are un gust usor piperat si incarca corpul cu magneziu, un mineral important pentru sanatatea oaselor si a sistemului imunitar. Rucola, de asemenea, ajuta la prevenirea ulcerului.
Spanac
Spanacul este o mare sursa de vitamina C si acid folic, doua substante nutritive care intaresc sistemul imunitar si alunga alergiile. Spanacul este bogat in betaina si luteina si zeaxantina, doi fitochimicali care ajuta la prevenirea degenerescentei maculare legate de varsta, una dintre principalele cauze de orbire. Spanacul este bogat in magneziu, care este bun pentru creier, va ajuta sa aveti muschii sanatosi si reduce riscul de diabet zaharat.
Mancati in mod liber pe tot parcursul primaverii aceste legume utile, dar nu uitati sa le spalati intotdeauna bine, scrie www.gatitul.ro.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe