Daca te-ai decis sa petreci cateva ore placute in sanul naturii, la cules de urzici, este important sa alegi o zona mai putin poluata, in caz contrar te poti alege cu niste urzici cu continut ridicat de plumb si alte substante periculoase pentru sanatate. Urzicile salbatice se gasesc in general in apropierea apelor, pe langa rauri si lacuri, in gradini printre alte plante cultivate si in padure. Echipamentul necear culegerii urzicilor cuprinde neaparat o pereche de manusi, deoarece tulpina si frunzele plantei prezinta peri fini, care secreta toxina care irita pielea, si optional o foarfeca. Se consuma numai partea cea mai frageda a plantei, astfel incat trebuie alese numai frunzele cele mai tinere. Inainte de a fi consumate, frunzele se fierb pentru a elimina toxina urzicii. Urzicile cultivate se vand in piete, la gramada sau ambalate in pungi. Se vor alege plantele verzi, proaspete si ferme. De la urzici se folosesc in diverse scopuri radacina, tulpina, frunzele si florile. Tulpina si frunzele prezinta peri fini, care secreta toxina care irina pielea. Perioada de glorie a urzicilor proaspete este primavara, dar si urzicile congelate pastreaza o parte din beneficiile acestor plante.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeUn aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!
Rulouri cu ciuperciTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii