Daca pana acum cactusii iti decorau frumos apartamentul si ii priveai ca pe
niste simple plante de apartament, trebuie sa stii ca exista si cactusi
comestibili; o varietate rara, insa fara indoiala o adevarata tentatie culinara.
Cactusul comestibil este cunoscut si ca "nopalitos" si este popular in
Mexic si America Centrala, dar si in unele regiuni din Europa si in India si
Africa de Nord. Cactusul comestibil are frunzele carnoase si ovale, cu o textura
moale si crocanta, care devine putin lipicioasa in timpul prepararii. Gustul
este similar cu al ardeiului sau cu cel de asparagus.
Mai mult decat
atat, cactusul comestibil reprezinta o sursa importanta de beta caroten si de
vitamina C si calciu, continand si fier si vitamine de tip B.
Cactusul
comestibil poate fi gasit in tot timpul anului, cu mentiunea ca aceasta planta
infloreste primavara si cel mai bun moment pentru a fi culeasa este vara spre
toamna tarzie. Daca il cumperi din comert, alege plantele cu frunze mici, de
culoare verde pal, fara striatii.
Dupa ce au fost indepartati tepii,
cactusul poate fi consumat crud sau gatit, fiert, insa pentru putin timp. De
asemenea, se pot prepara niste salate delicioase din aceasta planta deosebita.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe