Fasolea verde: aliment-medicament

(0)
admin postat de
Cu toate ca o numim fasole verde, o gasim in comert mai degraba sub forma de pastai galbene sau cu insertii de culoare roz-roscat. Culoarea galbena a pastailor vine de la flavonoidele (substante cu efecte antiinflamatoare si antioxidante) pe care le contine; culoarea verde - de la continutul mare de clorofila (care are o actiune depurativa, antitoxica); culoarea roscata, cu care este uneori impestritata fasolea, vine de la asa-numitii pigmenti antocianici (cu efecte antitumorale si antioxidante puternice).

100g de pastai verzi contin:



31 kcal

carbohidrați - 79 g

zaharuri - 1,4 g

fibre - 3,4 g

grăsimi - 0,1 g

proteine - 1,8 g

vitamina A - 35 μg

vitamina C - 16 mg

calciu - 37 mg



Toate soiurile de fasole sunt sanatoase cu conditia sa nu fie patate. Cu cat culoarea pastailor este mai intensa cu atat sunt mai benefice pentru organism.

Putini stiu ca fasolea verde este una din cele mai bune surse vegetale de fier organic, continand un procentaj mai mare din acest oligoelement decat spanacul sau chiar decat urzica.



Un consum ridicat de fasole verde pe timpul verii impiedica asimilarea zaharurilor, datorita continutului de fibre alimentare al acestei leguminoase. Se recomanda curele cu o durata de o luna, timp in care se consuma fasole patru zile pe saptamana.

Vitamina A si C, magneziul, potasiul, acizii grasi Omega 3 continuti in pastaile de fasole, toate contribuie la efectul ...
antiaterosclerotic, scazand procentul de colesterol negativ (LDL) si impiedicand oxidarea si depunerea acestuia pe peretii vaselor de sange.


Cum preparam si consumam fasolea verde

Modul principal prin care putem gati fasolea fara sa-si piarda din proprietati este prin fierbere (pentru un timp scurt) sau la aburi. In primul rand pastailor de fasole verde li se rup capetele, dupa care se spala in 2-3 ape. Nu se fierb timp indelungat, doar pana se inmoaie, dupa care se pun pe un pat de gheata pentru a opri procesul de gatire si pentru a-si pastra culoarea vie.

Conservele de fasole nu mai au aproape nicio proprietate, conform unor studii.

In mod traditional la noi se gateste fasolea scazuta cu usturoi, dar si fasolea frecata (batuta sau facaluita in functie de zona) se consuma cu precadere in perioada postului.

Te invit sa incerci si alte retete cu fasole verde si sa ne impartasesti reteta ta preferata cu fasole verde.
Alte articole cu:
fasole verde
recomandari

Aceste mici discuri ce fac parte din familia legumelor, pot varia ca si paleta coloristica de la rosu aprins ...

citește—

Dar sa incepem cu inceputul: dupa ce ati ales sa cumparati mazarea potrivita, in pastai de culoare verde nu ...

citește—

Fasolea azuki are un nivel foarte ridicat de amidon (50%), de asemenea contine proteine, fibre si vitamina B1. ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite