Lupta cu insomnia - in mod natural

(0)
postat de


Insomnia este una din problemele cu care se confrunta un numar din ce in ce mai mare de oameni. Stressul de la locul de munca, o viata agitate, mesele neregulate si consumul de alimente si bauturi cu efecte energizante- toate acestea se pot transforma in nopti in care somnul pare sa ne ocoleasca. Pentru o abordare naturala a acestei probleme, trebuie in primul rand sa se tina cont de o serie de elemente.

Cina nu trebuie sa fie nici prea usoara, nici prea grea iar seara trebuie sa ne ferim de alimente diuretice si de excitante cum sint alcoolul, tutunul, cafeaua, ceaiul tare si Coca-cola. In acelasi timp, este indicat sa se bea un pahar de lapte cald inainte de culcare si sa se respecte un program al orei de culcare.


Exista, de asemenea, in natura, o serie de plante care fac somnul mai usor si mai placut. In cazul in care apar noptile nedormite, este bine a se tina cont de urmatoarele plante preparate sub forma de infuzii:


- Ciubotica cucului (Primula officinalis)


- Hameiul (Humulus lupus)


- Macul (Papaver rhoeas)


- Maghiranul (Majorana hortensis)


- Sulfina (Melilotus officinalis)


- Talpa gistei (Leonorus cardiaca)


- Teiul (Tilia platyphyllos)

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.