Piersicile: fructe parfumate de vara

(0)
admin postat de
Piersicile sunt considerate adevarate comori ale naturii atat datorita faptului ca sunt extrem de savuroase cat si pentru ca aduc nenumarate beneficii sanatatii. In China, la patria piersicilor, aceasta a fost intotdeauna un simbol al longevitatii si una din componentele “elixirului tineretii vesnice”.

Chiar daca in nenumarate diete regasim ideea ca un trai sanatos presupune renuntarea la multe delicii, in ceea ce priveste piersica nu exista replica in acest sens.

Piersicile sunt recomandate copiilor, precum si persoanelor slabite dupa boala pentru a-si imbunatati pofta de mancare,fiind un produs foarte usor de digerabil. Se spune ca piersicile imbunatatesc functia secretoare a stomacului, digestia.

La fel ca si nectarinele sau caisele, piersicile au un continut bogat in vitamina A, B1, B2 si C, dar si in minerale, fosfor, fier si potasiu.

100 g piersici mai contin 0,7 g proteine, 0,09 g lipide, 11,10 g car­bo­hi­drati, 2 g de fibre, 5 mg de calciu, 0,11 mg de fier, 7 mg de magneziu, 12 mg de fos­for (ajuta la mentinerea sana­tatii celulelor nervoase), 197 mg de potasiu, 0,14 mg de zinc, 0, 068 mg cupru, 0,047 mg de potasiu, 6,6 mg vitamina C.


Datorita continutului mare de zahar si hidrati de carbon, acest fruct furnineaza cantitati semnificative de energie organismului nostru. Fosforul din compozitia piersicii are un beneficiu incontestabil in tratarea afectiunilor ...
nevrotice.

Datorita continutului mare de vitamine, piersica contribuie la echilibrarea sistemului nervos, cresterea sistemului imunitar si usureaza sinteza hemoglobinei.

De asemenea, piersicile sunt considerate laxative usoare, fapt pentru care sunt recomandate in curele de slabire si tratarea constipatiei atat de suparatoare.



Cum alegem piersicile?

Atunci cand ne aflam la standul de fructe si dorim sa cumparam piersici este bine sa fim pretentiosi. O piersica buna trebuie sa aiba o aroma imbietoare. De aceea, fructele fara acel miros specific ar trebui evitate, deoarece ar putea fi seci sau foarte apoase si fara gust.

Depozitatrea lor trebuie facuta intr-un mediu corespunzator si optim, deoarece piersicile sunt foarte sensibile. De aceea, cel mai bine ele se tin in frigider una langa cealalta.

Se recomanda si o cura de piersici, timp de doua saptamani, in locul micului dejun se consuma 4 piersici proaspete, cu coaja, bine spalate.

Parfumul si gustul usor acrisor face ca piersicile sa fie perfecte in retete de prajituri.
Alte articole cu:
hrana sanatoasa
recomandari

Strugurii previn raceala si gripa si constituie o excelenta sursa de nutrienti importanti pentru organism ...

citește—

 
Caisele contin 84-88 % apa, 7-16 % zaharuri, acizi (citric si malic), pectine, tanoide, proteine, ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite