Poftiti la ceai de anason!

(0)
admin postat de




Anasonul, cu denumirea ‘oficiala’ Anisi fructus,este o planta de culoare

cenusie, verde-galbuie cu o aroma puternica, un miros placut si un gust dulce,

deosebit. Datorita faptului ca fructele sale contin uleiuri volatile pe baza de

anetol, lipide , zaharuri si amidon, anasonul este foarte des folosit in scopuri

terapeutice.

Uleiurile volatile au actiune expectoranta si nu in ultimul

rand galactogoga- mai exact, ele cresc cantitatea de lapte a mamelor care

alapteaza. De asemenea, ele stimuleaza secretia salivara si favorizeaza

procesele gastrice si intestinale.

In doze terapeutice, anasonul are

efecte stimulante asupra centrilor nervosi ai respiratiei si circulatiei; in

doze mari poate provoca insomnii sau chiar stari convulsive. Daca este utilizat

in mod frecvent pentru mai mult timp, se pot intampla sa apara iritatii ale

mucoaselor digestive.

Anasonul se utilizeaza in anorexii si dispepsii,

ca expectorant, carminativ si corectiv al gustului unor medicamente, si este

contraindicat in gastrite hiperacide si ulcer gastric si duodenal, enterocolite

cronice si acute.
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite