Secretele algelor marine

Pentru japonezi mancarea reprezinta sanatate. Japonia detine o mare varietate de alge pe ale caror proprietati curative si sanatatoase s-a bazat de mai bine de o mie de ani. Bogate in vitamine si minerale, algele au fost descoperite ca avand multe calitati care ajuta la purificarea si vindecarea organismului. Multi dintre noi se simt stanjeniti gandindu-se la ideea de a manca alge marine, dar e un lucru inedit faptul ca algele nu se mananca doar cu sushi, ci de asemanea in salate, se adauga la supe si la multe alte feluri de mancare. Exista mai multe tipuri de alge marine.

WAKAME Wakame este un gen de alge marine de culoare verde inchis, care se cumpara, de obicei, uscata. In Japonia adesea este mancata in salate si in supe. Wakame sunt bune pentru reglarea metabolismului, in tratarea diabetului, ca remediu impotriva caderii parului si a constipatiei.

KONBU Konbu are un usor gust sarat. Contine foarte mult iod care este eficient in sporirea energiei organismului. Acestea mai contin si potasiu care este benefic in scaderea presiunii sangelui. Konbu se mananca mai ales in supe.

NORI Nori, probabil este cel mai raspandit gen de alge, folosit pentru impachetarea sushi-ului. Nori se poate cumpara in orice perioada a anului si se gaseste sub forma de fasii uscate: este foarte important sa fie pastrate intr-un loc racoros. Nori sunt bogate in vitamina B1, care ajuta la convertirea carbohidratilor in energie. Mai contine si mult calciu alaturi de vitaminele B si C, care ajuta la calmarea organismului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si ardei copt
3
Supe de legume

Supa crema de legume si ardei copt

Hranitor si dietetic!!!

Supa crema de legume si ardei copt
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Ciorba de burta de vita
5
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Parteneri
Prajitura cu capsuni
Bucataras.RO

Prajitura cu capsuni

O reteta by rocsi,tare buna :X

Prajitura cu capsuni
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!