1. Zmeura
Zmeura face parte din familia Rosaceae, adica din aceeasi familie cu trandafirul. Din aceeasi familie fac parte si marul, parul, ciresul, piersicul, prunul si multi alti pomi fructiferi.
2. Portocale
In mod surprinzator portocalele nu-si trang numele de la culoarea portocaliu, ci invers. Deci, se poate spune ca fructul a fost inaintea culorii.
Cuvantul arabic "naranj" a intrat in limba engleza in secolul al 14-lea, iar pe parcurs si-a pierdut primul "n". Sintagma astfel obtinuta a fost folosita pentru prima data pentru a descrie culoarea portocaliu in anul 1542.
3. Ananas
Cand exploratorii spanioli au descoperit pentru prima data ananasul, au crezut ca este vorba de conifer si ca fructul este un con. De aceea in engleza poarta numele de "pineapple", adica "con de mar".
4. Pere
Inainte ca europenii sa descopere tutunul, acestia fumau la pipa frunzele de par.
5. Capsune
In Belgia exista un muzeu dedicat acestor fructe.
De asemenea, capsunele au mai multa vitamina C decat portocalele.
6. Caise
In latina, cuvantul folosit pentru a denumi caisele inseamna "pretios".
7. Lamai
Sucul de lamaie face buzele mai rosii. Acesta actioneaza ca un exfoliant si ajuta la indepartarea tesuturilor moarte. De fapt, a existat o perioada in care femeile foloseau sucul de lamaie pentru a-si "colora" buzele.
8. Fructul miracol
In Africa de Vest creste o planta care produce "fructul ...
Zmeura face parte din familia Rosaceae, adica din aceeasi familie cu trandafirul. Din aceeasi familie fac parte si marul, parul, ciresul, piersicul, prunul si multi alti pomi fructiferi.
2. Portocale
In mod surprinzator portocalele nu-si trang numele de la culoarea portocaliu, ci invers. Deci, se poate spune ca fructul a fost inaintea culorii.
Cuvantul arabic "naranj" a intrat in limba engleza in secolul al 14-lea, iar pe parcurs si-a pierdut primul "n". Sintagma astfel obtinuta a fost folosita pentru prima data pentru a descrie culoarea portocaliu in anul 1542.
3. Ananas
Cand exploratorii spanioli au descoperit pentru prima data ananasul, au crezut ca este vorba de conifer si ca fructul este un con. De aceea in engleza poarta numele de "pineapple", adica "con de mar".
4. Pere
Inainte ca europenii sa descopere tutunul, acestia fumau la pipa frunzele de par.
5. Capsune
In Belgia exista un muzeu dedicat acestor fructe.
De asemenea, capsunele au mai multa vitamina C decat portocalele.
6. Caise
In latina, cuvantul folosit pentru a denumi caisele inseamna "pretios".
7. Lamai
Sucul de lamaie face buzele mai rosii. Acesta actioneaza ca un exfoliant si ajuta la indepartarea tesuturilor moarte. De fapt, a existat o perioada in care femeile foloseau sucul de lamaie pentru a-si "colora" buzele.
8. Fructul miracol
In Africa de Vest creste o planta care produce "fructul ...
miracol" (Synsepalum dulcificum). Acesta contine o substanta chimica numita miraculin care face ca papilele noastre gustative sa simta acrul ca fiind dulce.
9. Struguri
Sa nu puneti niciodata struguri in cuptorul cu microunde. Probabil ca nimeni nu-si incalzeste strugurii inainte sa-i consume, dar este bine de stiut ca boabele de struguri explodeaza atunci cand sunt bagate in cuptorul cu microunde.
10. Rosii
Rosiile sunt fructe, nu legume. Dar si mai interesant este ca o rosie contine mai multe gene decat corpul uman.
Sursa foto si articol: buzzfeed.com
9. Struguri
Sa nu puneti niciodata struguri in cuptorul cu microunde. Probabil ca nimeni nu-si incalzeste strugurii inainte sa-i consume, dar este bine de stiut ca boabele de struguri explodeaza atunci cand sunt bagate in cuptorul cu microunde.
10. Rosii
Rosiile sunt fructe, nu legume. Dar si mai interesant este ca o rosie contine mai multe gene decat corpul uman.
Sursa foto si articol: buzzfeed.com
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe