Alimentele ca produse de curatat

(0)
admin postat de
 

Atunci cand vrei sa cumperi un produs eficient de curatare, ai la dispozitie o gama variata din care sa alegi. Totusi, nu ar trebui sa neglijezi faptul ca elementele chimice din astfel de produse pot fi daunatoare, mai ales in momentul in care le utilizezi pentru curatarea bucatariei. Nu-i asa ca ti-ar placea sa poti face curat printr-o metoda mai naturala si mai sanatoasa? Iata cele 14 alimente care nu au doar rol culinar, ci sunt ajutoare nepretuite pentru curatenia casei.

 

Coaja de banana

Poti utiliza cu succes coaja de banana pentru a lustrui argintaria – tot ce trebuie sa faci este sa amesteci cojile cu putina apa pentru a obtine o pasta de lustruit.

 

Castravetele

Foloseste felii de castravete atunci cand vrei sa lustruiesti vase din otel inoxidabil, tigai, robinete sau chiar chiuveta. De asemenea, castravetele poate fi utilizat pentru a elimina semnele de pe pereti - functioneaza ca o guma de sters.

 

Ceapa

Poti folosi ceapa pentru a sterge gratarul – tot ce trebuie sa faci este sa o tai in jumatate si sa o infigi in varful unei furculite, cu ajutorul careia sa o treci peste grill-ul fierbinte.

 

Ceaiul

Pungile de ceai folosite si racite pot curata cu succes suprafetele din lemn, precum dulapurile si podeaua.

 

Nucile

Utilizeaza o jumatate de nuca pentru a elimina zgarieturile de pe mobila de lemn - uleiurile sale naturale ajuta la netezirea suprafetelor si ...
eliminarea zgarieturilor.

 

Orezul

Foloseste o cantitate mica de orez pentru a curata rasnita de cafea.

 

Ketchup-ul

Ketchup-ul poate lustrui cu succes toate tipurile de vase confectionate din cupru: oale, tigai sau boluri. Aciditatea naturala a tomatelor determina cuprul sa straluceasca.

 

Painea veche

Poti folosi painea veche pentru a curata rasnita de condimente sau de cafea – vei reusi sa  elimini cu usurinta impuritatile si mirosurile.

 

Zatul de cafea

Zatul de cafea poate fi folosit ca exfoliant pentru maini, dar si ca produs de curatare pentru suprafetele ce contin urme de grasime. De asemenea, zatul de cafea elimina mirosurile neplacute din frigider.

 

Apa minerala

Apa minerala elimina petele de pe tesaturi si covoare. Poti sa o folosesti si pentru a curata tigaile de fonta – toarna putina apa in tigaia fierbinte si las-o sa actioneze.

 

Uleiul de masline

Este excelent pentru curatarea tigailor si a vaselor de otel inoxidabil. De asemenea, il poti folosi in cazul tigailor de fonta – tot ce trebuie sa faci este sa prepari o pasta din ulei de masline si sare grunjoasa, cu care freci tigaia pana cand este curata.

 

Sarea grunjoasa

Daca vrei sa cureti fundul de lemn, foloseste sare grunjoasa si o jumatate de lamaie. Atunci cand se intampla sa patezi fata de masa cu vin rosu, iti recomandam ca inainte de a o spala sa aplici peste pata un strat de sare.

 

Lamaia

Aciditatea naturala a lamaii este de mare ajutor atunci cand vine vorba de curatarea diverselor materiale. Foloseste o jumatate de lamaie pentru a indeparta petele de pe fundul de lemn si pentru a lustrui obiectele din cupru. (in combinatie cu putin bicarbonat de sodiu). De asemenea, lamaia elimina depunerile de calcar de pe robinete si elimina mirosurile neplacute din bucatarie.



Otetul alb

Otetul alb poate fi folosit ca un agent de curatare pentru majoritatea suprafetelor. Se utilizeaza fie simplu ( pentru o curatare mai profunda ), fie diluat cu apa ( pentru curatenia generala ). De asemenea, daca ochelarii tai au pete de apa, poti folosi otet pentru a-i curata.
Alte articole cu:
curatarea tacamurilor
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite