Crutoanele aromatizate: ingredientul secret al supelor crema si al salatelor

(0)
admin postat de
Supele crema si salatele intra in categoria mancarurilor sanatoase, care livreaza organismului vitamine si minerale, dar care poti fi si incredibil de gustoase. Legumele nu mai sunt privite ca o simpla garnitura si au reusit sa ajunga in centrul meniului zilnic al multor persoane. Cea mai simpla metoda prin care putem sa dau un gust special si o textura deosebita acestor feluri de mancare este sa folosim crutoanele.

Aparute initial in Franta, crutoanele nu sunt simple bucatele de paine uscate in cuptor. Acestea pot deveni delicioase atunci cand sunt rasfatate cu diferite branzeturi si ierburi aromate. Citeste in continuare si vei gasi cateva retete de crutoane aromatizate atat de bune, incat vei incepe sa rontai la ele imediat ce le scoti din cuptor.

 

Idei de crutoane aromatizate ideale pentru supe si salate



Incepe prin a taia cubulete cateva felii de paine uscata sau o bagheta. Poti alege ce paine doresti, de la cea alba, comuna, la o bagheta neagra, cu fel de fel de seminte delicioase. Dupa ce ai pregatit cubuletele de paine, intinde-le uniform intr-o tava, rasfata-le cu ingredientele pe care ti le vom prezenta mai jos si pune tava in coptorul deja incalzit la 150-160 de grade. Verifica periodic tava si scoate crutoanele cand au devenit aurii (dupa aproximativ 10-15 minute). Iata cum poti transforma aceste cubulete de paine uscata in explozii de arome:

1. Crutoane cu ulei ...
de masline si busuioc – pune intr-un mini-blender 4-5 linguri de ulei de masline, un praf de sare, cateva frunze de patrungel si o mana de frunzulite de busuioc si amesteca totul pana obtii o pasta asemanatoare cu pesto. Crutoanele rezultate se vor potrivi de minune cu mozzarella, asa ca nu ezita sa le folosesti impreuna in salate

2. Crutoane rasfatate cu parmezan – amesteca inr-un vas mic 3-4 linguri de ulei de masline, putin piper proaspat macinat si o lingura de ierburi aromatice italienesti (gasesti un astfel de mix in magazinele de specialitate), rasfata cubuletele de paine cu acest amestec si pune-le in cuptor pentru aproximativ 10 minute. Odata ce au devenit aurii, presara 60 de grame de parmezan ras peste ele si mai da-le la cuptor pentru inca 2 minute. Cu siguranta vei gasi o multime de intrebuintari pentru aceste crutoane delicioase

3. Crutoane cu rozmarin – Aceasta reteta este potrivita atat pentru crutoanele marunte, clasice, cat si pentru crutoanele din felii de paine, numai bune de servit alaturi de o supa-crema de sezon. Feliaza o bagheta in felii mai groase si pune-o la prajit intr-o tigaie in care ai pus deja 4-5 catei de usturoi striviti in uleiul de masline incins. Odata ce ai pus feliile de paine, pune si catva frunzulite de rozmarin peste, un praf de sare si lasa painea sa se rumeneasca bine (ai totusi grija sa nu o arzi!).

 

In concluzie, nu are rost sa cumperi crutoane, cand le poti face chiar tu acasa. Cu sigurana faptul ca sunt proaspete si condimentele folosite de tine le vor oferi o savoare aparte, greu de regasit la cele din comert. Nu uita ca mancarea sanatoasa nu trebuie sa fie plictisitoare si fara gust si ca putina imaginatie in bucatarie poate avea rezultate delicioase. Tu ce reteta de crutoane ne recomanzi?

Articol scris de Anca Palade
recomandari

Citeste in continuare, pentru ca ti-am pregatit o reteta light, usor de pregatit si plina de vitamine, numai ...

citește—

Asemanator curcubeului, avem 7 culori de baza, pe care le putem combina dupa bunul plac. Stim ca, de multe ...

citește—

 
Bogate in legume colorate, nutrienti si vitamine, salatele ne ajuta sa fim in forma si sa ne ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite