Cum se pastreaza varza ca sa nu inghete

(0)
postat de


Recoltarea verzei destinata pastrarii se face toamna, cit mai tirziu. Varza se poate recolta fara radacini si aceasta este metoda cea mai folosita. Se poate insa recolta si cu radacina, pentru a fi pastrata in lcouri speciale, ingropata in nisip sau atirnata de o stinghie de tavan. Dupa recoltare, se aleg numai capatinile mari, indesate, sanatoase, iar frunzele exterioare infoiate se indeparteaza. Acestea se aseaza in beciuri sau camari, pe polite special amenajate sau pe stelaje in straturi groase de 4-5 capatini asezate in forma de sah.

Varza se mai poate pastra proaspata in pivnite sau bordeie asezate una lina alta, cu radacina ingropata in pamint sau in nisip jilav sau atirnata de stinghii sau grinzi de beci. Temepratura cea mai buan de pastrare este intre 0 grade si 1 grad C, iar umiditatea aerului de 95-98%.
recomandari

Cele 4 sectiuni importante din frigider
 
Daca tocmai ai facut piata, iar greutatea cosului te-a ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.