Recoltarea verzei destinata pastrarii se face toamna, cit mai tirziu. Varza se poate recolta fara radacini si aceasta este metoda cea mai folosita. Se poate insa recolta si cu radacina, pentru a fi pastrata in lcouri speciale, ingropata in nisip sau atirnata de o stinghie de tavan. Dupa recoltare, se aleg numai capatinile mari, indesate, sanatoase, iar frunzele exterioare infoiate se indeparteaza. Acestea se aseaza in beciuri sau camari, pe polite special amenajate sau pe stelaje in straturi groase de 4-5 capatini asezate in forma de sah.
Varza se mai poate pastra proaspata in pivnite sau bordeie asezate una lina alta, cu radacina ingropata in pamint sau in nisip jilav sau atirnata de stinghii sau grinzi de beci. Temepratura cea mai buan de pastrare este intre 0 grade si 1 grad C, iar umiditatea aerului de 95-98%.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCea mai buna mancare de fasole o fac eu! Stiati, nu? :))
Mancare de fasole cu pastrama de porc afumataIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii