Carnea de pasare are un continut mai ridicat in vitamine. Verificati daca produsul este etichetat si marcat cu datele de fabricatie si valabilitate. Verificati carcasele de pasare sa aiba culoare uniforma, sa nu prezinte portiuni vinete in zona aripilor si copanelor (care atesta existenta fracturilor cu acumulari masive de singe;daca exista asemenea portiuni, carnea nu este buna pentru consum, iar in conditii necorespunzatoare de pastrare, pot constitui focare de infectie). Carnea proaspata are un miros specific si o culoare alb-roz pal deschis. Nu trebuie sa se lipeasca de degete la pipait. Nu cumparati carne de pasare de culoare rosie-inchisa sau vinata (exceptie carnea de cocos sau curcan).
Atentie! Nu cumparati carne de pasare cu resturi de fulgi, intestine, trahee sau gusa. Incarcatura microbiana va fi mult mai mare.
Atentie! Nu cumparati pasari taiate care au creasta sau barbitele de culoare bruna, ochii infundati in orbite, ciocul fara luciu, cu mucozitati viscoase in cavitatea bucala, piele umeda de culoare cenusiu-galbuie, cu pete verzui, iar in sectiune suprafata lipicioasa cu miros modificat pina la putred, grasime cu miros rinced, tesutul muscular cu consistenta scazuta. Nu cumparati carne de la oricine si de oriunde, pentru ca riscati imbolnaviri grave.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsV-am mai povestit despre nastrusnicul nostru baietel, cum ca ii place sa se bage in toate activitatile pe care le derulam. Ei...
Prajitura cu nuca si fulgi de porumbIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii