Cumpararea piini

(0)
admin postat de


Piinea trebuie sa aiba suprafata lucioasa, galben-aurie, sa nu fie deformata sau aplatizata, si nici murdara pe coaja. O piine proaspata si corespunzator realizata, dupa o usoara apasare, revine la forma initiala. Piinea contine substante minerale si in special fosfor (0,5-1,5g/kg), vitamine din complexul B si vitamina PP, valoarea neta variind intre 2300-2500Kcal/kg. Sortimentele de piine realizate din faina integrala sint surse importante de vitamina B2.



Atentie! Nu pastrati painea calda in pungi din material plastic ci in saculete sau prosoape de pinza.



Daca la ruperea piinii apar fire mucilaginoase sau miezul are in centru o zona mai inchisa la culoare, umeda si sfaramicioasa, cu miros dezagrabil, inseamna ca este contaminata cu Bacilus Mezentricus si este improprie consumului uman. Piinea si produsele de panificatie necoapte, mucegaite, acrite, fermentate, amare, atinse de boli parazitare sau care la masticare prezinta scrisnituri datorita impuritatilor minerale, nu trebuie consumate. Termenul de valabilitate al piinii este de 24h de la coacere.
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite