Legumele si cartofii noi trebuie pusi la fiert totdeauna in apa care clocoteste.
Legumele se fierb in apa sarata pentru ca sa aiba un gust mai bun si sa pastreze cit mai multe substante nutritive. Cel mai bun lucru este sa se fiarba legumele intr-un vas acoperit cu apa putina. Legumele fierte in apa multa pierd o cantitate mare de substante nutritive. Daca se fierb la abur ele pastreaza si mai multe substante nutritive.
Legumele si zarzavaturile isi pastreaza culoarea daca in apa in care se fierb se adauga un praf de bicarbonat de sodiu (aprox. 1/2 de lingurita la 1 kg de legume).
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataPrăjitura cu gem de prune și aluat răzuit, este una din prăjiturile copilăriei pe care ne-o prepara mama, cu gem de...
Prajitura cu gem de prune si aluat razuitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii