Filozofia sandwich-ului

Pai daca ar fi chiar asa, de ce fiecare tara se intrece in a-si promova propriul tip de sandwich? Avem croque-monsieur in Franta, hamburgerul din America, quesadilla din America de Sud, clatitele cu rata Beijing din China (da! Tot sandwich sunt) si sa nu uitam de minunatul kebab din Turcia! Intr-adevar inainte sandwich-urile nu aveau nimic provocator in ele, dar acum sta la imaginatia fiecaruia dintre noi sa ne preparam un sandwich cat mai sanatos si gustos. In plus poti sa il iei oriunde te-ai duce, fiind si usor de transportat. La o prima vedere un sandwich cu sunca e un sandwich cu sunca, dar daca vei avea curiozitatea si iti vei intreba prietenii cum il prepara, vei fi surprins sa vezi ca fiecare are propriul stil.   Trucuri ca sa ai mereu un sandwich delicios   1)      Un sandwich delicios are compozitia ta preferata. Gandeste-te ce-ti place si cum sa le combini astfel incat sa nu pui in fiecare zi aceeasi umplutura. 2)      Foloseste paine neagra in locul banalei paini albe. In alta zi poti folosi paine cu seminte, sau preferata mea painea cu rosii uscate. 3)      Este foarte important ca untul sa fie uns pe paine intr-un strat uniform, care sa acopere in intregime felia de paine. Astfel sandwich-urile nu se vor umezi de la compozitie 4)      Daca folosesti branza mai apoasa, ca si mozarella, apasa bine feliile de paine din sandwich inainte sa il impachetezi.   Ma intorc din nou la studentie pentru ca mi-am adus aminte de minunatele toast-uri, cu care imi preparam sandwich-urile calde. Cateva reguli de care sa tineti cont atunci cand faceti un sandwich cald:   Nu pune felii de paine foarte groase – ori vei rupe capacul aparatului, ori nu il vei putea inchide Unge painea pe ambele parti cu putin unt sau ulei de masline – va deveni crocanta, aurie si usor de mestecat, iar umplutura va fi moale si zemoasa Nu te grabi sa mananci sandwich-ul dupa ce e gata – este fierbinte in interior Orice umplutura ai alege pentru sandwich, o branza de calitate este obligatorie. Cel mai bine e sa o asezi chiar pe interiorul feliilor de paine. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Tort Diplomat de post
2
Torturi

Tort Diplomat de post

Tortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...

Tort Diplomat de post
Nectar de caise
3
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Fursecuri cu dulceata
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu dulceata

Aceste fursecuri de sărbătoare sunt gustoase și ușor de preparat.

Fursecuri cu dulceata
Pilaf cu carne de cocos
5
Mancaruri cu orez

Pilaf cu carne de cocos

O mancare clasica si gustoasa.

Pilaf cu carne de cocos
Parteneri
Tarta cu mere si pere
Bucataras.RO

Tarta cu mere si pere

Nu pot spune decat ca este delicioasa :X

Tarta cu mere si pere
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga