Ghidul ideilor culinare pentru zile pline de dragoste

Ghidul ideilor culinare pentru zile pline de dragoste

Probabil ca pentru majoritatea dintre voi romantic nu inseamna ceva ce a avut loc in preajma Sfintului Valentin sau de Dragobete, si asta pentru ca acel “ceva” a venit intr-un moment in care te-ai asteptat cel mai putin. Dar ce-ai spune de niste idei “din senin” pentru niste zile dulci, fie ele de sarbatoare sau nu? Bineinteles vorbim de idei culinare.   Ziua buna se cunoaste de dimineata, iar bautorilor de cafea cu usurinta le poti smulge un zambet cu un sarut de scortisoara sau cacao peste spuma espressou-lui, sau poate chiar si cu clasica inimioara. Dar ce ne facem cu persoanele care beau ceai dimineata? Ce spui de ideea de mai jos, nu te-ai gandit la asta, nu? E foarte simplu sa inlocuiesti eticheta ceaiului cu o inimioara taiata dintr-o coala de hartie colorata.   Odata terminata cafeaua si giugiuleala de dimineata, e timpul pentru micul-dejun, sa nu uitam ca dragostea trece prin stomac ;). Nu trebuie sa fii expert in bucatarie ca sa gatesti aceste “retete” complicate, dar de mare efect. Daca te pregatesti de o zi romantica si nu ai in bucatarie macar o forma de inimioara, fugi la cel mai apropiat magazin! Ia o felie de paine, bag-o in prajitor si ai grija sa n-o arzi. Cat e calda unge-o cu putin unt. Ia forma de care iti spuneam mai sus, aseaz-o pe felia de paine si aranjeaza cu grija gemul preferat. Daca nu-i place gemul, cu aceeasi forma de inimioara (da, e foarte utila), “decupeaza” o bucatica din unt si las-o pe mijlocul feliei de paine.   Daca totusi ai ars felia de paine, nu e nicio problema. Scrijeleste cu grija cu varful unui cutit o vorba dulce – aici nu te mai pot ajuta, va trebui sa te descurci :).   Pentru cei cu ceva experienta in bucatarie, ideea de mai jos va fi un succes garantat. Si ca sa nu murdaresti degeaba bucataria ti-am pregatit noi reteta oului inimioara in cuib. Daca ti-a placut aceasta idee si esti barbat, te rog da-o mai departe si prietenilor tai, fetele vor fi cu siguranta impresionate :).   Am lasat pe final cele mai ingenioase idei, cel putin asa am hotarat noi, cei din redactie. Gandeste-te cum te-ai simti daca langa ceai sau cafea ai primi niste zahar rosu, tot in forma de inimioara. Acum gandeste-te ce bucurie va fi in sufletul celui/celei ce se va bucura de asta, deci nu mai sta pe ganduri! Ai nevoie doar de zahar, apa si niste colorant alimentar, ti-l recomand pe cel din sfecla. Ah, da, formele de inimioara de care iti spuneam la inceput iti vor fi si acum utile, incearca totusi sa faci rost de unele mai mici.  Amesteca intr-un bol zaharul cu putina apa, cat sa se lege, si adauga colorantul. Pune cu lingurita in formele mici si lasa-le pana se intaresc. Pregateste intre timp cafeaua sau ceaiul.   Daca vrei o idee de efect, vrei sa si bucataresti, dar nu prea te pricepi la decorat, iti sugerez ideea de mai jos. Prepara niste briose cu visinesi “infige” cate un mesaj amoros in cateva din ele, sau in toate daca te simti inspirat.   Sper sa-va fie de folos voua, celor care apreciati gesturile marunte si pline de semnificatie. Daca te hotarasti sa pui in practica vreuna din ideile culinare prezentate aici, as aprecia daca ne-ai lasa un comentariu cu efectul pe care l-a avut. Normal, alte sugestii cat si critica - daca e constructiva, sunt binevenite!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
3
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Chiftele de ton cu sos de iaurt
Bucataras.RO

Chiftele de ton cu sos de iaurt

Este prima data cand fac chiftele din peste , dar cu siguranta le voi repeta pentru ca mi-au placut tare mult.

Chiftele de ton cu sos de iaurt
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită citeste mai mult
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!