Este
atat de simplu si gustos sa mancam aripioare picante, cartofi
prajiti, sosuri si alte produse gata preparate, incat gatitul acasa a
devenit tabu in viteza in care traim.
Dupa
o perioada observam ca ne-am ingrasat si ca ne simtim destul de
prost, insa ceea ce nu stim este ca aceste produse de fast-food dau
dependenta si ca ne-au intrat deja in sange.
Astfel,
desi constientizam ca exista o problema, nu ne putem desprinde de
proastele obiceiuri si mergem in continuare sa mancam la fast-food,
macar o data pe saptamana.
Specialisti
din Marea Britanie au studiat pe un esantion de 3500 de persoane
efectele consumului constant de prajeli si produse ultra-prelucrate.
Ei
au impartit oamenii in doua categorii, unii au mancat timp de 3 luni
doar legume, fructe si peste, iar ceilalti doar produse fast-food,
pizza si prajeli, gen cartofi prajiti si friptura.
Dupa
aceasta perioada, in afara faptului ca a doua categorie era simtitor
mai "grea", s-a observat la aceasta si o inclinare naturala
spre depresie.
Gradul
de risc pentru a dezvolta o depresie este de 58% la persoanele care
consuma produse nesanatoase, iar aceasta depresie nu poate fi tratata
decat prin abstinenta de la mancarea grea, cu multe prajeli.
Insa
majoritatea nu realizeaza aceasta legatura dintre mancare si
sanatatea mintala si continua sa consume produse de patiserie si
fast-food, considerand ...
ca tristetea si depresia se datoreaza
stresului.
Problema
este destul de grava, tinand cont ca persoanele afectate de depresie
nici macar nu constientizeaza ca au o problema, iar dupa ce au
devenit deja dependente de fast-food, calea de intoarcere este mult
mai dificila.
Ar
trebui sa vedem in mancarea nesanatoasa nu doar motivul kilogramelor
in plus, ci si cauza durerilor de cap si tristetilor profunde pe care
le avem uneori. Cu cat realizam mai curand ca exista o problema si ne
adresam unui medic specialist, cu atat sansele de revenire sunt mai
bune.
Iar
daca aveti copii, aveti mare grija sa ii educati in spiritul unei
alimentatii simple, sanatoase, cu ingrediente cat mai naturale si
neprelucrate termic.
stresului.
Problema
este destul de grava, tinand cont ca persoanele afectate de depresie
nici macar nu constientizeaza ca au o problema, iar dupa ce au
devenit deja dependente de fast-food, calea de intoarcere este mult
mai dificila.
Ar
trebui sa vedem in mancarea nesanatoasa nu doar motivul kilogramelor
in plus, ci si cauza durerilor de cap si tristetilor profunde pe care
le avem uneori. Cu cat realizam mai curand ca exista o problema si ne
adresam unui medic specialist, cu atat sansele de revenire sunt mai
bune.
Iar
daca aveti copii, aveti mare grija sa ii educati in spiritul unei
alimentatii simple, sanatoase, cu ingrediente cat mai naturale si
neprelucrate termic.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe