Este atat de simplu si gustos sa mancam aripioare picante, cartofi prajiti, sosuri si alte produse gata preparate, incat gatitul acasa a devenit tabu in viteza in care traim.
Dupa o perioada observam ca ne-am ingrasat si ca ne simtim destul de prost, insa ceea ce nu stim este ca aceste produse de fast-food dau dependenta si ca ne-au intrat deja in sange.
Astfel, desi constientizam ca exista o problema, nu ne putem desprinde de proastele obiceiuri si mergem in continuare sa mancam la fast-food, macar o data pe saptamana.
Specialisti din Marea Britanie au studiat pe un esantion de 3500 de persoane efectele consumului constant de prajeli si produse ultra-prelucrate.
Ei au impartit oamenii in doua categorii, unii au mancat timp de 3 luni doar legume, fructe si peste, iar ceilalti doar produse fast-food, pizza si prajeli, gen cartofi prajiti si friptura.
Dupa aceasta perioada, in afara faptului ca a doua categorie era simtitor mai "grea", s-a observat la aceasta si o inclinare naturala spre depresie.
Gradul de risc pentru a dezvolta o depresie este de 58% la persoanele care consuma produse nesanatoase, iar aceasta depresie nu poate fi tratata decat prin abstinenta de la mancarea grea, cu multe prajeli.
Insa majoritatea nu realizeaza aceasta legatura dintre mancare si sanatatea mintala si continua sa consume produse de patiserie si fast-food, considerand ca tristetea si depresia se datoreaza stresului.
Problema este destul de grava, tinand cont ca persoanele afectate de depresie nici macar nu constientizeaza ca au o problema, iar dupa ce au devenit deja dependente de fast-food, calea de intoarcere este mult mai dificila.
Ar trebui sa vedem in mancarea nesanatoasa nu doar motivul kilogramelor in plus, ci si cauza durerilor de cap si tristetilor profunde pe care le avem uneori. Cu cat realizam mai curand ca exista o problema si ne adresam unui medic specialist, cu atat sansele de revenire sunt mai bune.
Iar daca aveti copii, aveti mare grija sa ii educati in spiritul unei alimentatii simple, sanatoase, cu ingrediente cat mai naturale si neprelucrate termic.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macNu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...
Supa crema de usturoiCa tot e vremea lor....., poate fi un pranz delicios!
Dovlecei umpluti, la cuptorIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii