PRIMELE
LEGUME:
Morcovi:
sunt bogati in betacaroten, avand gustul dulce pe placul
copiilor.
Dovlecel:
usor digerabil si nu provoaca alergii; si este o sursa excelenta de
betacaroten.
Pastarnac:
bogat in amidon, fibre, vitaminele C si E.
Zucchini:
contine betacaroten, multi nutrienti aflandu-se in coaja.
Broccoli:
sursa excelenta de vitamina C. Contine betacaroten, acid folic, fier,
potasiu si fitonutrienti. Mod de preparare: la aburi deoarece asa se
mentine cel mai bine continutul de vitamina C. Daca micutului nu-i
place gustul, se poate amesteca cu dovlecel sau cartofi dulci.
Cartofi:
contin vitamina si sunt o buna sursa de potasiu, si se combina biine
cu alte legume.
PRIMELE
FRUCTE:
Mere:
pireul din mere este usor de digerat. Pectina continuta de aceste
fructe ajuta la prevenirea constipatiei.
Pere:
sunt printre alimentele cel mai putin alergene, avand un gust
delicios si consistenta cremoasa.
Banane:
contin zahar, care se elibereaza lent in organism, asigurand o
energie constanta. Sunt benefice in tratarea diareei.
Piersici:
asigura o cantitate mare de vitamina C, iar pulpa este usor de
digerat.
Caise:
sunt o sursa buna de betacaroten, fibre, fier si potasiu.
Afine:
bogate in vitamina C si betacaroten, si au capacitatea antioxidanta
cea mai mare dintre toate fructele.
OREZ
SI CARNE:
Orezul
este introdus bebelusilor ca si prima cereala, deoarece nu
contine gluten ...
(proteina gasita in celelalte cereale, substanta care
poate provoca alergii). Este usor de digerat si textura este
cremoasa, ceea ce face mai usoara trecerea de la o alimentatie bazata
pe lapte pur la cea cu alimente solide.
Carnea
rosie: este cea mai buna sursa de fier pentru bebelusi, deoarece
rezerva mostenita de la mama se termina cam pe la 6 luni.
poate provoca alergii). Este usor de digerat si textura este
cremoasa, ceea ce face mai usoara trecerea de la o alimentatie bazata
pe lapte pur la cea cu alimente solide.
Carnea
rosie: este cea mai buna sursa de fier pentru bebelusi, deoarece
rezerva mostenita de la mama se termina cam pe la 6 luni.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe