Sfaturi pentru cumpararea laptelui si a produselor lactate

(0)
postat de
Laptele normal are culoarea alb-galbui. Gustul laptelui este dulceag, caracteristic. Mirosul laptelui este caracteristic, putin pronuntat si placut. Culoarea albastruie se intilneste la laptele falsificat prin adaos de apa sau cel sarac in grasime. Laptele nu trebuie sa aiba aspect filant sau viscos, gust amar sau alt gust straniu, sediment. Termenul de valabilitate este cel stabilit de producator si trebuie inscris pe ambalajul individual. Verificati data fabricatiei marcata pe capac, punga, cutie si daca produsul se incadreaza in termenul de valabilitate.ATENTIE!!! Laptele imprumuta usor mirosul substantelor din mediul in care se gaseste.ATENTIE!!! Prin Iapte se pot transmite boli ca: tuberculoza,febra aftoasa, antraxul, holera, salmoneloze, infectii stafilococice si streptococice. Deci, fierbeti laptele si mentineti-l pe foc 3-5 minute dupa primul clocot.
Produse lactate acide (iaurt, sana, chefir, lapte batut)


Prin produse lactate acide se inteleg in special produsele obtinute in urma dezvoltarii in lapte a unor microorganisme specifice. Au valoare nutritiva si insusiri dietetice si terapeutice, fiind bogate in vitamine din complexul B, cu actiune antibiotica asupra unor bacterii patogene. Produsul trebuie sa fie compact sau fin dispersal, consistenta cremoasa sau fluida, fara eliminare de zer sau bule de gaz, cu gust si arome specifice, dulce acrisor. ...
Defectele pot fi: gust acru pronuntat, gust de mucegai sau drojdie, gust rinced sau oxidat, gust si miros otetit, gust si miros amoniacal, separare de zer, consistenta moale, filanta. Termenul de valabilitate este cel stabilit de producator si inscris de acesta pe ambalajul individual al produsului.
Smintina

%
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.