Sfaturi pentru cumpararea preparatelor din carne

(0)
admin postat de
Preparatele din carne in membrana





ATENTIE!!! Preparatele de carne in membrana (salamuri, cirnati, leberwursti, tobe) daca la pipait prezinta membrana lipicioasa, usor mizgalita, nu trebuie cumparate. Nu sint proaspete!



Daca salamurile sau cirnatii prezinta inel verzui imediat sub membrana, acesta este un semnal ca producatorul nu a respectat procesul tehnologic de fabricatie, oferind spre comercializare produse compromise calitativ. Este de preferat sa va aminati cumparaturile pentru alta data sau sa cautati alt magazin. Produsele de carne alterate se simt de la distanta emanind acel miros specific dezagreabil cauzat de modificarile profunde, ajungind pina la putrefactie. Aceste degradari fac ca produsele sa fie necomestibile si daunatoare pentru sanatate. Aceste produse sint usor alterabile si trebuie pastrate in spatii frigorifice, la o temperatura care sa nu depaseasca +5°C, pe o durata limitata, fara a se congela.



ATENTIE!!! Nu introduceti toba in congelator pentru pastrare! Aspicul se degradeaza si riscati sa o mincati cu lingurita dupa decongelare! Nu cumparati preparate din carne cu membrana crapata, compozitia neaderenta la invelis, cu goluri in compozitie, cu acumulari de grasime sau apa sub membrana. Salamurile uscate (tip Sibiu) pot prezenta pe invelis mucegai alb. Termenele de valabilitate pentru

preparatele din carne sint stabilite de producator si trebuie ...
sa fie inscrise de acesta pe etichetele care insotesc fiecare produs in ambalaj colectiv sau individual.



ATENTIE!!! Verificati eticheta produsului la cumparare si la data fabricatiei acesteia!



Semiconservele sint alimente pasteurizate, ambalate in cutii metalice, folie contractabila (semiconservele de carne) sau in borcane (semiconserve din peste). Pasteurizarea nu
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite