Tot ce trebuie sa stiti despre tofu


Despre Tofu

Cu atat de multe feluri de tofu, poate fi foarte greu sa il alegi pe cel potrivit. Incepe prin a citi acest Ghid al incepatorului despre tofu si te vei putea bucura de unul dintre cele mai versatile ingrediente din lume.
Tofu este un aliment delicios si nutritiv, bogat in proteine, realizat din branza obtinuta din lapte de soia. Originar din China si cunoscut de mai bine de 2000 de ani, tofu si-a facut loc in supermarketurile actuale, fiind un substitut de succes al carnii sau a produselor din lapte pentru multe feluri de mancare.
Deoarece are un gust relativ neutru, tofu este extrem de versatil putand fi preparat ca spuma, crema, poate fi prajit, facut la gratar sau fiert si poate fi adaugat in meniuri delicioase sau chiar la dulciuri.


Tipuri de tofu

Tofu cu textura extra-ferma

Aceasta varianta de tofu este densa, cu un continut mic in apa, dar bogata in continut proteic si calciu. Isi pastreaza bine forma pretandu-se astfel pentru aproape toate modurile de preparare. Folositi tofu ferm pentru prajire, treceti-l prin faina si apoi prajiti-l daca doriti sa aiba invelis crocant, taiati-l cubulete si adaugati-l in supa sau marinata sau preparati-l la gratar.

Tofu ferm

Aceasta varianta de tofu este ceva mai putin densa ca cea precedenta, dar isi mentine si acesta forma si este foarte potrivit pentru prajit, fiert sau retete pentru caserole.

Tofu moale
Acest tip de tofu este delicat si se sfarma cu usurinta. Este un bun substitut pentru branza ricotta, poate fi maruntit in salata sau in mancarurile facute la foc iute (stir-fry), batut precum ouale, modelat sub forma de piftelute si facut pe gratar sau facut piure si adugat la supe sau sosuri.

Tofu matasos

Acest tip de tofu are cea mai delicata consistenta dintre toate variantele de tofu, cu o textura cremoasa. De asemenea are cel mai scazut continut de grasimi.
Amestecati acest tofu cu creme, sosuri sau branza moale sau realizati o spuma cu miere pe care sa o consumati apoi cu fructe. Il puteti fierbe inabusit cu carne de vita sau porc, in stiulul chinezesc sau adaugati-l la supe la sfarsitul prepararii lor.
Reteta despre cum poti sa faci tofu acasa
Tofu de casa


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa finlandeza cu somon
3
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Ciorba de perisoare din carne de pui
4
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
5
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Parteneri
Mancare taraneasca de cartofi si ciolan afumat
Bucataras.RO

Mancare taraneasca de cartofi si ciolan afumat

Numai cand imi amintesc de tocanita taraneasca de cartofi, a mamei, preparata cu carne de porc de la oala cu untura, salivez....

Mancare taraneasca de cartofi si ciolan afumat
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!